Zonguldak´ta inşaat halindeki evde yaşayan ve gözleri görmeyen Dadandı Ailesi, karanlık hayatlarına ışık tutacak bir yetkili bekliyor. Göz tansiyonu nedeniyle bir gözünü kaybeden anne Hatun Dadandı (88) diğer gözü de görmemesine rağmen, gözleri çok az gören oğlu Osman Dadandı´ya 8 yıldır bakıyor. Oğlunun tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışan anne Hatun Dadandı, "Bir gözümü aldılar, diğer gözüm az bir şey görüyordu. Küçük de olsa aydınlandığım dünyam hepten karardı. Oğlumun az da olsa görebilme ihtimal var. Ama çok para istiyorlar. Artık benden geçti, tek isteğim oğlumun yeniden görebilmesidir. Bana en büyük hediye oğlumun görebilmesi olur" diye konuştu. Gözünün biri hiç görmeyen ve diğeri ise çok az gören Osman Dadandı, geçimini ise mahalleliye odun, kömür taşıyarak sağlıyor. Kış döneminin sona ermesi nedeniyle artık hiç bir iş de yapamadığını anlatan Dadandı, 8 yıldır annesine pijama, etek ve buluz hediyesi almak istediğini parasızlık nedeniyle her seferinde de bu isteğini yerine getiremediğini söyledi.
Sosyal Hizmet Müdürlüğü´ne müracaat etmelerinin ardından evlerine sıcak yemek ve ekmek verildiğini belirten Osman Dadandı, "Param olsa anneme her şey alırdım. Bir işte de çalışamadığım için param olmuyor. Yıllardır Anneler Günü´nde anneme pijama, etek, buluz almak istiyorum. Parasızlık nedeniyle bu yıl da bu hediyeleri alamadım. Zaten hayırseverlerin ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´nün destekleriyle yaşam mücadelesi veriyoruz. Evimize gelen sıcak yemeğin yanında bir adet de ekmek veriyorlar. Bu tekli ekmek annem ile ikimize yetmiyor ama yinede karnımız aç kalmıyor" dedi.
Az gören gözleri için daha önce özel muayene gördüğünü ancak yeterli olmadığını anlatan Osman Dadandı, tedavi için gittiği İstanbul´da bile her zaman önüne gelen sorunla karşılaştığını ifade etti. Mahalleden toplanan 300 TL ile İstanbul´a gittiğini ve doktorun da tedavi için 2 bin 400 TL bulmasını istediğini söyleyen Osman Dadandı, "Toplanan parayla İstanbul´a gittim. Hastaneye gittik. Muayene ettiler. Gözbebeğim yukarıdaymış. Doktor, ´2 bin 400 TL bul yanıma gel´ dedi. Param olmadığı için oradan da geri
döndüm. Böyle yaşayıp gidiyoruz, buna mecburuz" diye sözlerini tamamladı.
Karanlık yaşamlarını bir evin tek gözünde sürdüren Dadandı Ailesi, hayırseverlerin yardımını bekliyor.
Editör: Pusula Gazetesi