Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün saat 16.00’da yapacağı miting öncesi, mitingin gerçekleştirileceği Madenci Anıtı’nın bulunduğu alandaki Vakıflar İşhanı’na asılan pankart hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Halil Furat imzasıyla Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı´na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin karaduman hakkında yapılan suç duyurusu şöyle:

“Şüphelilerin eylemlerine uyan TCK 122/1-a, 218 ve sair sevk maddelerince soruşturulmaları ve haklarında kamu davası açılması talepli şikayettir. 26 Mart 2014 tarihinde Zonguldak Madenci Anıtı önünde yapılacak olan ve Recep Tayyip Erdoğan´ın katılacağı miting alanında ekte bulunan fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi amblemi kullanılarak TCK karşısında açıkça suç işlenerek halkın bir bölümünü diğer bölümüne karşı kin ve nefrete sevk ederek suç işlenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi logosu izinsiz kullanılarak,

‘AMBLEM (6 OK)

CHP HERŞEYE, KARŞI, MİLLET DE CHP´YE KARŞI,

CHP KÖPRÜLERE, MARMARAY´A, HIZLI TRENE, 4+4+4’LÜK İSLAMİ EĞİTİME, HAVAALANLARINA, YOLLARA, BARAJLARA, DEMOKRATİKLEŞMEYE,

KISACASI HERŞEYE KARŞI,

CHP MİLLETE KARŞI’

İfadelerinin kullanıldığı pankart, Madenci Anıtı doğu kısmında bulunan Vakıf İşhanı’na asılarak, halkımızın bir kısmını, diğer kısmına karşı kışkırtarak, suç işlenmiş ve TCK suçu işlenmiştir. Yukarıda açıklanan ve resen yapılacak soruşturma sırasında adli kollukça yapılacak tespitler sonucunda şüpheliler hakkında kamu davası açılması İçin gereğini arz ve talep ederim.”

Editör: Pusula Gazetesi