Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili, İçişleri eski Bakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Meral Akşener, MHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mehmet Malçık’a destek verdi. Alaplı, Ereğli, Kozlu, Zonguldak Merkez ve Kilimli’nin ardından önceki akşam Çaycuma’ya gelen Akşener, Çaycuma Belediye Düğün Salonu’nda partililerle buluştu. Toplantıya; MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Çaycuma İlçe Başkan Ogün Arslan, MHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mehmet Malçık belde belediye başkan adayları, belde başkanları ile partililer katıldı.

Akşener, toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimlere az bir süre kala MHP’nin büyük bir heyecanla, büyük bir irade ile çalıştığını belirterek, “Her birimizin yüzünü ağartacak adaylarımızla sizlerin ilçe ve belde gibi yerleşim alanlarında yaşayan seçmenlerinin huzuruna çıktık. Zonguldak’ta adaylarımızın büyük bir bölümünü seçmen tarafından, aziz milletimiz tarafından bu kadar büyük kabul gördüğünü gördüm. Dolayısıyla Zonguldak’ta, Çaycuma’da ve bütün beldelerinde ‘MHP yok’ diyenlere, 30 Mart sabahı inşallah yerel seçimlerde sürpriz parti olacak. Araştırma şirketleri, her seferinde her ildeki çalışmalarında AKP ve CHP’den bahsediyor. ‘MHP’ diye bir parti yok, MHP’nin adayları yok, MHP’nin teşkilatı yok, 45 yıllık şerefli bir geçmişe sahip ve Türkiye’nin en eski grubunun sanki Türkiye’de adı yoktu. Diğer bir şirketin anket çalışmasında biz yüksek çıkmışız. ‘MHP’nin oyunu BDP’ye al ver’ diyen bir Türkiye Başbakanına sahibiz. Sayın Genel Başkanımız, Abdullah Öcalan’la Sayın Başbakanın görüştüğünü ifade etmişti. Sayın Başbakanımız hani, Apo ile böyle bir görüşmeyi yapmak şerefsizlikti, görüşme yapanda şerefsizdi. 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayları ve meclis üyeleri yarışacaktır. Burada hangi siyasi parti olursa olsun, önemli olan Çaycuma için ne yapacaklarıdır? 30 Mart seçimlerine giderken sanki belediye seçimi değil de, Sayın Başbakanın kaderine oynandığı bir seçimdir. Her konuşmasında toplumun çeşitli yetkililerine hakaret eden, her konuşmasında mutlaka MHP’yi rencide edici söz söyleyen ve bunun sonucunda MHP gençlerini kavgaya zorlayan bir Başbakanın karşısındayız. Bu ülkenin bütünlüğünü, kardeşlik hukukunu bozan, aziz milletimizin verdiği her karara saygı duyduğunu ifade eden, ama köy köy, belde belde, şehir şehir gezerek ülkemizin durumunu anlatan başka bir lider var, o da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’dir” dedi.

30 Mart’ta galip partinin MHP olacağını söyleyen Akşener, “Dolayısıyla belediye için oy kullanırken PKK ile yapılan anlaşmalar, İmralı canisinin Başbakandan 10 bin kadro istediği ve bu kadroların listelerine baktığınızda ve bu kadroların tam bir teröristler olduğunu bilerek, anlayarak oy vermelisiniz. Bu salonu şereflendiren siz MHP’li mensuplarımız sizler ulaşamadığımız MHP mensuplarına bu gerçekleri sizler anlatacaksınız. Tüm il ve ilçelerde olduğu gibi bugün burada da MHP Genel Başkanına çok büyük bir teveccüh var ve bu heyecanı sandıklara taşımak MHP mensuplarının bir vatan borcu olarak görmeliyiz. 31 Mart’ta bölünmez bir Türkiye olmasını istemiyorsak, soygunların-hırsızların devam etmesini istemiyorsak, Türkiye’deki yüzde 18’i bulan genç nüfusun umutsuzluğa kapılıp, kanı kaynayan gençlerin sokaklara inmesini istemiyorsak, 30 Mart’ta o mührü üç hilalin üstüne basın. Bu heyecan gösteriyor ki, Çaycuma’da ve diğer illerimizde 30 Mart sürprizinin ve 30 Mart galibinin partisi MHP olacaktır” dedi.

Çaycuma’da bulunma amacının adaylarına destek vermek olduğunu söyleyen Akşener, ilçe ve beldelerin adaylarını tanıtarak, başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi