Zonguldak´ta, geçen 19 Ocak´ta maden ocakları ve mağaraların yoğun olduğu Bahçelievler ve İncivez Mahalleleri mevkiinde yer altında meydana gelen patlamayla ilgili üniversitenin yaptığı incelemede, yüzeyde belirgin bir deformasyon oluşmadığı ve korkulacak bir şey olmadığı belirlendi.

Kentin nüfusu en yoğunmahallelerindenBahçelievler ve İncivez´de yoğun olarak hissedilen ve paniğe yol açan yer altındaki patlamanın nedeni ve yüzeyde hasara yol açıp açmadığının belirlenmesi için Valilik ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında protokol imzalandı. BEÜ İleri Araştırmalar Laboratuvarı,söz konusu patlamayla ilgili incelemesini tamamladı. Raporda, patlamanın nedeniyle ilgili bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Ancak patlamanın yüzeyde belirgin bir deformasyon oluşturmadığı ve korkulacak bir şey olmadığı rapordaifade edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, BEÜ arşivlerinde mevcut olan patlama öncesine ait 12 Ocak tarihli uydu görüntüsü ile patlama sonrası 23 Ocak´ta çekilen yeni uydu görüntüsünün karşılaştırıldığını söyledi.Güngör,"Hazırlanan raporda çekilen yeni uydu görüntüsünün karlılaştırılmasında yüzeyde belirgin bir deformasyon oluşmadığı belirtiliyor. Yine rapora göre korkulacak bir durum olmadığı da ifade ediliyor. Bu rapor ilgili kurumlara da teslim edildi" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi