TBMM Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Zonguldak’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Yerel seçimlere yönelik seçim çalışması yapmak üzere gelen Akşener, 1974 yılında geldiği Zonguldak’ın hiç değişmediğini ifade ederek “Bıraktığım gibi buldum” dedi.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adayları Gürkan Gülay’a çok önem verdiğini belirterek “Genel Başkanımız kendisini genç, cesur, kararlı, temiz, dürüst başkan diye tarif etti. Buraya genel başkanımızın talimatıyla geldim. Onun adına buradayım, yoğun programları nedeniyle Zonguldak’a gelemedi” diye açıklama yaptı.

Zonguldak Teşkilatının ve halkının Devlet Bahçeli’yi beklediğini ifade eden Akşener “Onun yerini tutmam mümkün değil tabi, siz onu bekliyordunuz ama artık Meral ile idare edeceksiniz” diye espri yaptı.

“TWİTTER’I KAPATACAĞINA AĞZINI KAPATSIN DEMİŞTİM, AMA YAPAMIYOR”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Twitter´a erişim yasağıyla ilgili, "Ben daha önce Başbakan Twitter, Facebook´u kapatacağına ağzını kapatsın demiştim. Ama yapamıyor" dedi. Akşener, CHP ve partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterileceğine yönelik haberlerle ilgili ise "Ben gazetelerde okudum. Zannediyorum Sayın Kılıçdaroğlu da genel başkanımız da ben de dahil olmak üzere hepimiz gazetelerden okuduk. Bilgim ve fikrim söz konusu değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü bütün partiler 30 Mart´a odaklanmış durumda" dedi.

“BAŞBAKAN, OYLARININ DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜĞÜ İÇİN BU KADAR HIRÇINLAŞTI”

Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Akşener "Çok takip edemedim. Ancak hepimizi endişeye sevk eden hadiseler. Ama bundan daha önemlisi Abdullah Öcalan ile Sayın Başbakanın 10 bin kadro konusunda anlaştığına ilişkin iddia var. Bu iddia çok vahim. 15 il ile ilgili özerklik konusu var. Bütün dert 30 Mart´ta alınacak oylarla Cumhurbaşkanlığına aday olabilmek. Türkiye´yi parça parça, dilim dilim birbirinin karşısına diken bir tavır gidiyor. Bunun çok yanlış olduğunu görüyorum. Suriye konusundan daha vahim bunlar var. Sayın Başbakan, oylarının düştüğünü gördüğü için bu kadar hırçınlaştı. Ben etrafındakilerin sevk etmesiyle derin nefes alıp, besmele çekerse gözünün önündeki perdede bir aralanma olabilir diye düşünüyor. Çünkü Türkiye korku filmi seyreder halde. Başbakanın eliyle bu halde" diye konuştu.

Akşener, daha sonra partililer ile birlikte kentin en işlek caddesi Gazipaşa´da, ´Ne mutlu Türküm diyene´ sloganlarıyla ve ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Sahilde vatandaşlarla selamlaşan Akşener, burada çay molası verdi. Yürüyüşün ardından ise seçim çalışmaları için Kilimli Beldesi´ne geçti.

Editör: Pusula Gazetesi