Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, önceki akşam Çanakkale şehitleri için okunan mevlidi şerife katıldı. Tepebaşı Mahallesi Camisi’nde gerçekleştirilen mevlidi şerifte vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı.

Okunan mevlidi şerifin ardından Gülay ve MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Tepebaşı Mahallesi sakinlerine seslendi.

AYAN: “AKP, MHP’Yİ KAZANDIRMAMAK İÇİN BİR SENARYONUN İÇİNE GİRDİ”

Ayan, AK Parti’nin tamamen seçim yarışından koptuğunu ifade ederek, “Bu iş bitmiş gözüküyor. Bu sizlerin sayesinde oldu. Görüyorsunuz, AKP teşkilatı ve adayı tam anlamıyla yarıştan koptular. Son çare olarak, ‘u çamurun içinden nasıl çıkabiliriz?’ diye CHP’nin adayı ile bir gecede ‘selamlaştık’ diye bu fotoğrafı gazetelere servis yapmaya başladılar. Bu tek kelimeyle siyasetin artık çürüdüğü, yozlaştığı ve tam anlamıyla bittiği anlamına geliyor. AKP yarıştan koptu, ama MHP’yi kazandırmamak için bir senaryonun içine girmiştir. Biz siyaset yapıyoruz, kimseye düşmanlık yapmıyoruz. Biz MHP olarak, hiçbir kavganın içinde olmayız. Bizim ittifakımız sadece Türk milletiyle olur” dedi.

GÜLAY: “BU SORUNU ÇÖZECEK CESARETLERİ YOK”

MHP Adayı Gürkan Gülay ise, Tepebaşı Mahallesi’nin büyük sorunu olan 2/B Yasası’nı çözeceğini ifade ederek, “2/B sorununu çözmeyecekler, sizi kandırıyorlar. Yalancılara, Allah aşkına derslerini verin, bu sorununuzu biz çözeceğiz. Ben bu sorunun nasıl çözüleceğini iyi biliyorum, bununla ilgili gerekli hukuki ve teknik araştırmayı yaptık. Onların bu sorunu çözecek cesareti yok. Çünkü onların Bakanlığa ve Milli Emlak Müdürlüğüne gidip bu sorunu çözecek cesaretleri yok. Çünkü Ali Bektaş’ın 7 tane yolsuzluk dosyası var. 15 Nisan’da mahkemesi var. Bu korkusundan dolayı gidip orada, ‘Ben bu işi çözerim’ diyemez. Almış yanına şıracı ile bozacıyı, Hamdi Uçar ila Metin Karaduman’ı sizlere yalan konuşuyorlar. Sizlerden rica ediyorum, bunlara sandıkta dersi verin, Tepebaşı olarak bize sahip çıkın. Ben 36 yaşındayım, bu sorunu çözemezsem, bir daha karşınıza çıkacak yüzüm yok. 2/B sorununu çözüp sizlere tapularınızı vereceğimi açık ve seçik beyan ediyorum. Bu mahallede bazı arkadaşlarımıza, ‘Seni işe alacağız, sen bize çalış’ diyorlar. Bu birkaç kişiyle olacak iş değil, yıllarca size söz verdiler, yerine getirmediler. Ben bu mahallenin gençlerini bundan sonra il dışına göndermeyeceğim. İhtiyacı olan her ailenin evladını Zonguldak Belediyesi’ne işe alma sözü veriyorum. Bana çalışıp çalışmaması önemli değil. 400 yeni arkadaşımızı belediyeye işe alacağız” diye konuştu.

“MÜTEAHHİTLER, İŞADAMLARI DEĞİL, ARKAMDA SİZLER VARSINIZ”

AK Parti’nin Zonguldak’ta seçim kazanma ihtimalinin olmadığını ifade eden Gülay, şunları söyledi:

“Ali Bey, müteahhitleri bir araya topluyor. Onlara diyor ki: ‘Ben geliyorum, benden ne istiyorsunuz?’ Ben de diyorum ki: 30 Mart’ta geliyorum, sizler benden ne istiyorsunuz? Benim güvencem sizlersiniz. Müteahhitler, işadamları değil, arkamda sizler varsınız. Eğer çocuklarınızı işe almazsam, beni bu mahalleye sokmayın. Çocuklarınızı işe almak ve bu mahalleye hizmet getirmek için adayım. 30 Mart’tan sonra bu kardeşiniz sözünü tutuyor mu tutmuyor mu, göreceksiniz. Sizden bana bir kere güvenmenizi istiyorum. Ben bu yalancıları sandığa gömüp sizlere nasıl hizmet gelir, göstereceğim. Aranızda Başbakan’ın hatırı için AKP’ye oy verenler olabilir. Ama Ali Bektaş’ın burada seçim kazanma ihtimali artık yok. Benim rakibim Muharrem Hoca. Başa baş giden bir yarış var. Muharrem Hoca’ya geçip burada 5 yılda Zonguldak’ı bunlara teslim etmeyelim. AKP seçmenine rica ediyorum, oyunuz zayi olmasın. Muharrem Hoca hala ‘Ben belediyeciliği yeni öğrendim’ diyor. Bu kahvehaneye geldiği zaman kendisi konuşmuyor, başkalarını konuşturuyor.”

“LAVUAR ALANI’NI AKDEMİR’E SORDUM, CEVAP VEREMEDİ”

Mahalle sakinlerinden birinin, “Lavuar alanındaki boşluğu nasıl değerlendireceksiniz? Geçen Muharrem Akdemir geldiğinde kendisine sordum, cevap veremedi. Orayla ilgili kafanızdaki düşünce nedir?” sorusuna yanıt veren Gülay, “Lavuar alanının üzerine kesinlikle bina yapılmasına karşıyım. Orada bir konser alanı yapacağız. Üzerine öyle bir park bahçe yapacağım ki, buradaki analarımız, ağabeylerimiz çarşıya indiğinde gezip, oturup, dinlenecekleri kent meydanı yapacağız. Siz merak etmeyin” diye yanıtladı.

Vatandaş ise, buna çok sevindiğini belirterek, “Başkanım, eğer o şekilde yapmazsanız, o lavuar alanı için karşınıza çıkarım” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi