Zonguldak Terakki Mahallesi Gazi Sokak’ta ikamet eden Sevim Kayıkçı, evinin önünden yol geçmesi için 18 yıldır mücadele verdiğini söyledi. Vatandaş Kayıkçı, 18 yıl önce İsmail Eşref’in belediye başkanlığı yaptığı dönemde yol yaptırmak için mahallede çimento parası topladıklarını açıkladı. Ancak yol için bir sonuç alamadıklarını ifade eden Kayıkçı “Paraları Muhtar Bülent Ulubay topladı, belediyeye verdi. Sonuç alamadık, paralar ne oldu bilmiyorum” diye konuştu.

“BENİM MİSAFİRLERİM GELİYOR, BURADAN GEÇİRMEYE UTANIYORUM”

Evinin etrafının bedbaht durumda olduğunu ifade eden Kayıkçı “18 yıl oldu, aşağıda oturan birisi yüzünden bu yol kalmış. Benim misafirlerim geliyor, buradan geçirmeye utanıyorum. Yol aynı at yolu gibi, lağımları problemliydi, lağımlarını yaptırdım. Hala yol gelecek, belediyeye git gel yoruldum. Yıllardır gidiyorum, kaç kere geldiler baktılar. Ölmüş insanlardan imza toplamamı istiyorlar. Fen İşleri’nde çalışanlar durumu biliyor. Şimdi de tutturdular ‘Seçimden sonra yapacağız’ diyorlar. Çöpleri dökecek çöp kutumuz yok. Babamın bahçesine 18 sene önce az bir yol yapmışlar. Duvar yapılacak diye müracaat etmiş. Ne gelen var ne giden. Burada oturan insanlar yol yapılsın aralarında 5-10 TL çimento parası toplamışlar. O zaman belediye başkanı İsmail Eşref’ti” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN OYNAYABİLECEĞİ, VAKİT GEÇİRECEĞİ BİR YER YOK”

Zonguldak Belediye Başkanı ve CHP’nin belediye başkan adayı muharrem Akdemir’in seçim bildirgelerini gösteren vatandaş Kayıkçı “Tutuyorum ama bir şeyler yapsınlar. Git gel, git gel yılan hikayesine döndü. Eve bir şey sipariş ettiğimiz zaman adres tarif etmekte zorlanıyoruz. Gazi Sokak yazan tabelayı bile ben yaptırdım. Güya Terakki Mahallesi’nde oturuyoruz, çarşıya 5 dakikalık yol, rezillik diz boyu. Satacağız, gideceğiz ama nasıl satalım. Babadan kalma yer. Düşünün, burada bir çocuk bahçesi bile yok. Çocukların oynayabileceği, vakit geçireceği bir yer yok. Olmadık yerlerden öyle yollar geçti ki, burası Zonguldak’ın unutulmuş tek mahallesi” dedi.

“MUHTARIN EVİ YUKARIDA, BİR KERE GELİP BURAYA BAKMAMIŞTIR, UMURUNDA BİLE DEĞİL”

Zonguldak Belediye Başkanı’ndan ve mahalle muhtarından ilgi beklediklerini ifade eden Kayıkçı “Ben Almanya’da yaşıyorum. Kesinlikle orada böyle şeyler yok. Başkan lütfen şu halimizi görsün, bizi duysun. Mahalle mahalle gezip oy topluyorlar ama eksikliklerimizi görmüyorlar. Muhtarın evi yukarıda, bir kere gelip buraya bakmamıştır. Ne haliniz var, yol devam ediyor mu, etmiyor mu? Umurunda bile değil. ‘Pusula Gazetesi’ne gideceğim, buraları hep anlatacağım’ dedim. Bana ‘Güle güle git’ dedi” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi