Zonguldak Valisi Erdal Ata, kendisini ziyarete gelen başkanlarla Kdz. Ereğli ilçesi ile ilgili sorunları paylaştı.


Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve yönetim kurulu, Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belde Belediye Başkanı Bekir Çolak, Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile Vali Erdal Ata´yı ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Şahin ilçedeki sorunları Vali Ata´ya anlattı. Sorunların çözümü için Vali Erdal Ata´dan destek isteyen Başkan Erol Şahin şöyle dedi:


"29 Mart seçimi sonrasında sizleri ziyaret edip Ereğli´deki bazı sorunları dile getirmek için bir araya gelme ihtiyacı hissettik. Demokratik bir seçim süreci yaşadık. Çok üzücü olaylar yaşanmadan bugünlere geldik. Halkımızın takdiri bizim başımızın tacıdır. Tüm bölgelerde halkımız hizmet bekliyor. Bizde bu vesile ile Ereğli ilçemizin bazı sorunlarına arkadaşlarımızın nezdinde dile getirmek istiyoruz. Ereğli´de özellikle Erdemir bizim gözbebeğimiz, gözümüzün nuru. Türkiye´nin gözünün nuru olan bir müessese. Ekonomik kriz sebebi ile son zamanlarda sorunlar yaşanmakta. Erdemir´de maaş düşüşleri yaşandı. Bunlar özellikle piyasayı müthiş derecede etkiledi. Arkasından da hem Ereğli Belediyesi hem de Erdemir´in işçi çıkartmaya başlamaları ve işçi alınması için form doldurulması halkı huzursuz etti. Bunların bir an önce aşılması gerekmektedir. Bunun yanında öteden beri Ereğli´mizin sorunlarından bir tanesi liman sıkıntımız var. Halen balıkçı barınağı liman olarak kullanılmakta. Şehrin içinden tırlar, kamyonlar geçmekte. Yine Ereğli´de ilk dönem içerisinde yapılabileceğine inandığımız, Kızılcapınar Barajı´ndan Ereğli Belediyesi´ne su ishale hattı devam ediyor. Zannediyorum bu yıl içerisinde bitme durumu olabilir. Sizlerden yardım istiyoruz. Önceliklerimizden bir tanesi Ereğli´de çevre yolu problemi. Organize Sanayi bölgesine kadar olan kısım bitmiş. Eğer o yolu Zonguldak yoluna bağlayabilirsek, sıkıntılarımız azalabilir. Epey zamandır yaşadığımız Kepez yolu sıkıntısı var. Sık, sık kazaların olduğu yolda basit tedbirlerle kazaların azabileceği bir yol olmasına rağmen bu yolla ilgili belediye istimlak yapıp karayollarına teslim edecekti. Maalesef kamulaştırma davalık oldu. Eğitim ile ilgili sıkıntılarımız var. Daha önceki dönemlerde Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Ereğli´de bir okul yaptırma niyetini beyan etmişti. Tabi şimdi ekonomik krizi bahane edilerek, bu belki ötelenebilir ama bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Özellikle bu yapılacak binanın Ereğli´de Eğitim Fakültesi üzerinde boş arazimiz var. Oraya yapılabilirse hem Milli Eğitim aracılığı ile yapılacak bu okulun ileride Yüksek Öğrenim´e kullanılacak bir bina olabilir. Sizin eğitime ne kadar yakın ve sıcak baktığınızı bildiğim için Gökçeler beldemizde okul inşaatımız devam ediyor. Ormanlı beldemizdeki köprümüzün her iki tarafını asfalt yapmamıştık. Karayollarına talimat buyurursanız geçişlerde sıkıntı oluşabiliyor. Yapılması halinde geçişlerde rahatlama olacak."


&[#]8216;Ereğli, önemli bir ilçemiz&[#]8217;


Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Erdal Ata ise ilçedeki sorunları bildiğini sorunların çözümü gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Vali Ata, "Seçilen arkadaşlarımıza da başarı diliyorum. Ereğli bizim açımızdan önemli bir ilçemiz. Zonguldak merkezden sonra en kalabalık en hareketli nüfusu en kalabalık olan ekonomik yönden hem ilimize hem de ülkemize katkısı olan bir ilçemiz. Dolayısıyla ilçenin sorunlarına duyarsız kalmamız mümkün değil. İlin imkanları ölçüsünde yapılabilecekleri buradan, buranın imkanları dışında genel bütçeden yapılması gerekenleri de Ankara´dan takip edip yaptırmaya gayret gösteriyoruz. Anlattığınız sorunların hemen, hemen hepsinden benim de bilgim var. Eğitimle ilgili yaşanan sorunlar yalnızca Ereğli Demir Çelik´in yalnızca okul yaptırması değil, başka da yapılması gereken okul ihtiyaçlarımız var. Çevre yolu gerçekten çok acil. Tersanelerin olduğu yerden duble yolu nasıl geçirirler, projesi nasıldır, o konuda hala bir belirsizlik var. Ona da tek çözüm yolu çevre yolunun yapılması. Geçmişte Ticaret Odası´nda bir görüşme yapılmıştı. Kamulaştırma sorunu belediye 18. maddeyi yaparak çözebilirse eğer zaten çevre yolunun geçebileceği yolun bir kısmı da orman, devlete ait yerler olduğu belirtilmişti. O zaman karayoluna çevre yolu yaptırmak daha kolay olur. Çünkü kamulaştırma konusu gündeme gelince karayolları haklı olarak ödenek konusunu bahane ederek o tür yapılacak olan yatırımları erteliyor" dedi.


&[#]8216;Kriz geçici&[#]8217;


Bazı iş adamları ve sanayiciler ile yapılan görüşmelerde ekonomide canlanma olduğu duyumunu aldıklarını da anlatan Vali Ata, ekonomik krizin ilerideki süreçte aşılacağına inandığını kaydetti. Krizin yavaşla azaldığını ivmenin yukarıya yöneldiğini dile getiren Ata, "İşçi çıkarma konusunda bir şey söyleyemiyorum. Bunlar tahmin ediyorum geçici bir şey. Ekonomik krizin önümüzdeki süreçte aşılacağına ekonomide yeniden canlanma olacağını düşünüyorum. İnsanoğlu yaşadığı müddetçe, yiyecek içecek, giyinecek. Bunların hepsi mutlaka olacak. İlla ki zaman, zaman dalgalanmalar oluyor. İnsanlar ihtiyaçlarını erteliyor, para harcamıyor veya harcamaya korkuyor ama böyle bir bekleyişin ardından eskiye dönüşün yaşanacağını göreceğiz. Bazı sanayici ve iş adamlarımızla yaptığımız görüşmelerde ekonomik canlanmanın olduğunu eskiye göre talebin arttığını söylüyorlar. Artık yukarıya doğru bir ivmenin olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi