Salona alkışlar eşliğinde giren Songül Malkoç, Okul Müdürü Mehmet Ali Yılmaz ve Aile Birliği Başkanı Neriman İncircioğlu ile yönetimini tebrik ettikten sonra çaya katılan kadınların masalarını tek tek dolaştı.

Karşıyakalı kadınlar Malkoç’u adeta bağırlarına basarken, kendisine sarılmak ve fotoğraf çekilmek için birbirleriyle yarıştılar.

Salonda çalınan müzik eşliğinde sahnede Karşıyakalı kadınlarla beraber oynayan Malkoç, daha sonra kadınlara hitaben bir konuşma yaptı.

“SİZİN SAYENİZDE DEVREK’İN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

“Ben de sizin aranızdan birisiyim. Karşıyakalıyım, Saraçlar’da doğdum ve büyüdüm. Ben de sizin gibi bir anneyim. Sevgili hanımlar, Engelliler Derneği ve Diyabetliler Derneği Başkanlığı da yapıyorum. Bu anlamda bu etkinliği düzenleyen siz güzel hanımlar gibi bende sizin gibi vatandaşlarımıza hizmet veriyorum. Müdürümüze ve okul çalışanlarına da verdikleri hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Devrek’te 30 Mart’ta belediye başkanlığı seçimi olacak Allah nasip ederse, Devrek sizin sayenizde bir kadın belediye başkanına nasip olacak. 126 yıllık Devrek ilçesinin ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum sizin sayenizde. Sizin söz sahibi olmanız için istiyorum. Biz kazanırsak, siyaset olmayacak. Devrek’e hizmet olacak. Devrek’te benimle birlikte bir kapınız daha açılacak. Allah bana bu görevi nasip ederse evinizdeki kapı gibi içeri girdiğinizde bir Songül kardeşiniz orada olacak. Sevgili hanımlar, ben kazanırsam, siz kazanacaksınız. Artık pazarda küfür işitmeyeceksiniz. Size sahip çıkan bir bayan belediye başkanınız olacak. O hanımın da yetkisi olacak o iki tane çürük domatesinde hesabını hep birlikte sorarız. Tüm bunlar için var mısınız? Sizleri seviyorum sizlerin hayat şartlarının daha iyi olması için, çocuklarının daha iyi olması için sizin söz sahibi olmanız için uğraşacağım. Sizlerden 30 Mart seçimlerinde bir kadın belediye başkan adayı olarak destek istiyorum. Belediye başkanı seçilirsem sizler söz sahibi olacaksınız ve sizlerle beraber Devrek’i yöneteceğiz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi