Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Elmatepe Mahallesi Noter Ahmet Sokak´ta yaşayan Karaca ailesi yardım bekliyor. Yaklaşık 5 ay önce Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği´nce yapılan sağlık taramasında Verem olduğu tespit edilen 28 yaşındaki Arif Karaca o günden beri çalışamadığını belirtti. Çalışamadığı için 5 aydır oturduğu evin kirasını, elektrik, su ve telefon faturalarını ödeyemez duruma gelen Karaca ailesinin Ereğli Belediyesi ekiplerince suyu kesilirken, BEDAŞ tarafından da elektriği kesildi. Arif Karaca´nın eşi Songül Karaca, "Eşim çalışamaz durumda. Verem hastalığı tespit edildikten sonra çalışamıyor. Hastalıktan kurtulabilmesi için beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Ancak hiçbir yerden gelirimiz olmadığı için gıda ihtiyaçlarımızı Verem Savaş Derneği karşılıyor. Ekmeğimizi komşular veriyor. Ben kendim çalışmak için temizlik işi de dahil bir çok yere başvurdum ancak, iş bulamadım. Hayırseverlerden bize yardım etmelerini bekliyoruz. Halen iş arıyorum. İş bulabilsem hiç olmazsa evimin masraflarını karşılayacak duruma gelirim" dedi.
Kendilerine gıda yardımı yapan Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ile Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik´e teşekkür eden 28 yaşındaki Karaca, hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından kuru kumanya ve nakit yardımını alan Songül Karaca, kendisinin en azından bir temizlik işi olsa, çocuğuna ve eşine bakabileceğini söyledi. Eşinin 5 ay daha tedavi göreceğini dile getiren Karaca, "Kirada oturduğumuz için ev sahibimiz ile görüştük. Sağolsun şu anda bizden kira almıyor. Ancak eşimin iyileşmesi ve tekrar çalışmaya başlamasının ardından kira ödemeye başlayacağız. Şu anda kızımın ayakkabısını komşularım veriyor. Yine komşularımdan aldığım bayat ekmekleri ısıtarak çocuğuma ve eşime yediriyorum" dedi.
Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından Verem hastalığına yakalanan Süleyman Özdemir´e de kumanya ve nakit yardımı yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi