Karadeniz Ereğli&[#]8217;de 27 Ocak 2009 tarihinde başlatılan operasyon kapsamında 2&[#]8217;si gazeteci, biri eski Belediye Meclis üyesi olmak üzere iki günde 18 kişi gözaltına alındı.


Karadeniz Ereğli&[#]8217;de dün yapılan operasyonla gözaltına alınan 10 kişi yapılan sorgulamalarının ardından Savcılık tarafından Emniyetten serbest bırakılırken bu gün 8 kişi daha gözaltına alındı.


Sabah saatlerinde Ankara ve Zonguldak İl emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ekipleri ikisi gazeteci 8 kişiyi daha operasyon kapsamında gözaltına aldılar.


Gözaltına alınan Ereğli&[#]8217;de günlük olarak yayınlanan Hâkimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Anadolu Ajansı Ereğli Muhabiri Fikri Kapan ve Gerçek Ereğli İnternet gazetesi İmtiyaz Sahibi Kaan Kocaman ile Ereğli Belediyesi Eski Belediye Meclis Üyesi G.A.&[#]8217;nın emniyetteki sorgulamaları devam ediyor.


Gözaltına alınan 8 kişi sabah saat 11.00 sularında Ereğli Devlet Hastanesi&[#]8217;ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiler.



GAZETECİLER EMNİYETTE


Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman ile birlikte çok sayıda gazeteci Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne giderek bilgi almaya çalıştılar. Karadeniz Ereğli İlçe emniyet Müdürü Hakan Yılmaz tarafından kabul edilen gazetecilere göz altılarla ilgili detaylı bilgi verilmezken Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman &[#]8220;Göz altıların Ankara 11. Ağır Ceza mahkemesinde devam eden bir dava kapsamında yapıldığını biliyoruz. İki gazeteci arkadaşımız şu anda Ereğli Emniyetindeler. Biz kendilerinin en kısa sürede serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın durumunu takip ediyoruz. Gerekirse kendilerine avukat temin edebiliriz. Olay yargıya intikal etmiş durumda. Biz adalete sonuna kadar güveniyoruz&[#]8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi