Malkoç, daha sonra İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şazi Sivişoğlu, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleriyle beraber Yeni Terminal esnafını ve SGK Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

“BELEDİYE TERMİNALİN 3 YILDAN BERİ KALORİFERLERİNİ BİLE YAKAMIYOR”

CHP Adayı Songül Malkoç, Yeni Terminal esnafından da ilgi ve açık destek gördü. Terminal esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntıları bildiğini ve başkan seçildiğinde bunları çözecek olduğunu belirten Malkoç, “Mustafa Semerci’nin belediye başkanlığı döneminde son üç yıldan beri Terminal’de kömür olmadığından dolayı kaloriferleri bile yakmıyorlar. Terminal esnafını ve vatandaşları kış boyunca kömürsüzlükten soğukta bırakanlar şimdi ise, seçim vaadi olarak vatandaşlara kömür dağıtıyorlar. Bu gidişle birde kömür borcu olan belediye ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

Terminalin içinde yer alan otobüs işletmelerini ziyaret ederek, firma temsilcilerinden ve yolculardan destek isteyen Malkoç, terminal taksisi başta olmak üzere çevrede yer alan esnafı da dolaşıp kendilerinden destek istedi.

“BELEDİYE SEMERCİ İLE SGK’YA İCRALIK DURUMA DÜŞMÜŞ”

Terminal esnafı ve civardaki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmek için terminale yapılan camiye belediye meclis üyeliği döneminde destek verdiğinin altını çizen Malkoç, “Yeni Terminale cami yapılmasını isteyip yakından hep takip ettim. Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’ın belediye başkanlığı, benim de meclis üyesi olduğum dönemde cami yerinin arsa tahsisini de oy birliği ile karar vermiştik. Terminal Camimiz, hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla kısa sürede ibadet hizmeti verecek konuma geldi. Ama gelin görün ki, cami hizmete açılamadığı gibi camiye resmi din görevlisi de atanamıyor. Neden? Mustafa Semerci’nin başkanlığındaki Devrek Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan sigorta borçları yüzünden kurumla icralık olması sebebiyle… Mustafa Semerci’nin yönetimindeki Devrek Belediyesi, Devrek’te cami bile açılamayacak duruma belediyeyi düşürmüş. Bu çok vahim bir durum… Devrek Belediyesi’nden gerçekten tamamen bir yönetim boşluğu var. Devrek’e hizmet verecek genç ve çalışkan idarecilere ihtiyaç var. O aranan kan ise, CHP olarak bizde var. Devrek sevdalısı ekibimle birlikte Devrek halkını da işin içine katarak Devrek’e en güzel hizmetleri getireceğiz. Devrek’in artık kaybedecek zamanı yok. Devrek halkını kararını vermiş ve değişim için 30 Mart’ta sandıkların önüne koyulmasını bekliyor” diye konuştu.

Malkoç ve ekibi, terminal ziyaretinin ardından SGK Devrek İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Müdür Selahattin Karagözoğlu ve çalışanlardan 30 Mart seçimlerinde destek istediler.
Editör: Pusula Gazetesi