Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği’nin bu sabah yapılan toplantısında kriz çıktı.

Birlik üyesi Zonguldak Belediyesi, Kozlu Belediyesi, Kilimli Belediyesi ve Muslu Belediyesi borçlarını ödeyemedikleri için baraj çalışanlarının toplam 130 bin lira civarındaki maaş alacakları ödenemedi. Uzun süredir düzenli maaş alamayan baraj çalışanları son 2 aydır hiç maaş alamıyor.

Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı Mehmet Alim Başkanlığında yapılan toplantıda belediyelerin, birliğe olan borçlarından acilen ödeme yapmadıkları taktirde barajın elektriklerinin yeniden kesilebileceği hatırlatıldı.

Elektrik alacaklarını tahsil edemeyen Enerji-SA geçtiğimiz günlerde elektrikleri kesmesi kent susuz kalmış Vali Ali Kaban’ın devreye girmesi ve belediyelerin bir miktar ödeme yapması üzerine yeniden elektrik verilmişti.

Bugün itibariyle Zonguldak Belediyesi’nin 240, Kozlu Belediyesi’nin 80, Kilimli Belediyesi’nin 60, Muslu Belediyesi’nin 20 bin lira ödeme yapması gerekiyor. Çatalağzı Belediyesi’nin ise borcu bulunmuyor. Sayıları 50’yi bulan baraj çalışanlarının ise iş bırakma eylemi yapabileceği öğrenildi. Ödemeler yapılamadığı için kriz aşılamıyor. Diğer belediyeler ödeme yapsa bile Metropoliten Belediyeler Birliği’nin büyük ortağı Zonguldak Belediyesi ödeme yapmadığı için kriz çözümlenemiyor.

Editör: Pusula Gazetesi