CHP Zonguldak’ta son durum…

Zonguldak Belediye Başkan Adayını Muharrem Akdemir olarak belirleyen CHP tam saha çalışmasıyla dikkat çekiyor. Sahaya geç çıkılmış olması nedeniyle yaşanan bazı olumsuzluklar giderilmeye çalışılıyor. CHP tempoyu arttırmış durumda.

Örgüt, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Akdemir seçimi çok rahat kazanacaklarından emin.

Akdemir’in projesiz sahaya çıkmış olması CHP içinde de görüş ayrılıklarına neden olmuş durumda.

CHP’nin seçimi alsa bile Akdemir ile Zonguldak’ın kaybedeceği veya rutin hizmetler dışında fazla bir şey yapamayacağı görüşü CHP tabanında da hakim görüş.

Örgüt içinde de benzer görüşte olan ama ; “Şimdi bunları düşünecek durumda değiliz” diyen isimler dikkat çekiyor.

Seçim çalışmalarına katılan partililer gittikleri noktalarda hükümetle ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını hatırlatarak “Ülkede yaşananları görüyorsunuz. Böyle bir durumda AKP’ye ve onun adayına oy vermek yanlış olur” diyerek özellikle kararsızları etkilemeye çalışıyor.

Mevcut durumda CHP’lilerin elindeki en büyük seçim kozu iktidarla ilgili tartışmalar.

Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Akdemir ise kısa ve öz konuşturulmaya çalışılıyor. Çünkü başkan anlatmakta, seçmen de anlamakta zorlanıyor.

Bu nedenle Akdemir’in en her konuda bildik ve doğru sözü “En iyisini yapmaya çalışacağız” oluyor.

Diğer yandan aday adaylıkları döneminde yaşanan kırgınlıklara, meclis üyelerinin belirlenmesi sürecinde yaşanan kırgınlıklar da eklenmiş durumda.

Bazı CHP’lilerin Akdemir ve İl Başkanı Halil Furat’a olan tepkilerinden ötürü MHP ile dirsek teması dikkat çekiyor.

Özellikle de Ak Parti’den aday adaylığı müracaatı yaptıktan sonra CHP’den 200 bin lira karşılığında kontenjan adayı olduğu ileri sürülen ve bu iddiaları yalanlamayan Zeki Çolak’la ilgili gelişme liste dışı kalanların ve yıllardır örgütlerde görev alanların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Akdemir’in morali yerinde. Sahada gördüğü ilgi de dikkat çekiyor. Canını sıkan bazı gelişmeler olsa da dışarıya renk vermemekte oldukça başarılı.


Editör: Pusula Gazetesi