Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezilerini sürdürüyor. Gündüz bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, akşam da Sarıkorkmaz Mahallesi’ne giderek, vatandaşlarla bir araya geldi. Beraberinde partisinin Belediye Meclis üyesi adayları ile birlikte Sarıkokmaz’a giden Başkan Posbıyık, kalabalık bir topluluk tarafından davullarla karşılandı. Mahalle Muhtarı Ali Kocatürk’ün de aralarında olduğu mahallelilerin coşkuyla ağırladıkları Halil Posbıyık’a tezahüratlarla seslenen vatandaşlar, Sarıkokmaz’ı “En Büyük Başkan Bizim Başkan”, “Başkan Nerede Biz Oradayız”, “Başkan-İşçi Omuz Omuza” sloganları ile inlettiler.

Kendisini karşılayan kalabalık topluluğa hitap eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk halk toplantılarında kendilerine yoğun ilgi gösteren Sarıkokmazlılar’a teşekkür etti. Konuşmasının geniş bir bölümünde yerel idareler seçimlerinde rakibi olan diğer siyasi partilerin adayları ve partileri hakkında yorumlarda bulunan Başkan Posbıyık, her adayın iyi insanlar olduğunu, seçimde Ereğli halkının, içlerinden çıkan ve kentin kenar mahallelerinden birinde büyüyen kendisine bir kez daha destek vereceklerine inandığını söyledi. 1994 yılında göreve geldiğinde, başta su sorunun çözümü olmak üzere vaat ettiği sözleri yerine getirmiş olmasından dolayı Karadeniz Ereğli halkının her zaman kendisine güvendiğini ve her seçimde büyük teveccüh gösterdiğini hatırlatan Başkan Posbıyık, vatandaşların bilgi ve tecrübe açısından diğer tüm adaylardan belirgin bir farklılığı olan kendisine bir kez daha güvenmelerini istedi. Ereğli gibi yüz binden fazla insanın yaşadığı bir kentte belediye başkanı olacak kişinin her şeyden önce iyi bir lider olması gerektiğini ifade eden Başkan Posbıyık; “Tüm partilerin başkan adayları değerli insanlar. Hepsi de benim arkadaşlarım. Hatta iki partinin adayı olan arkadaşlarım da son genel seçimlerde CHP’nin milletvekili aday adayı olmuş isimler. Benim kendileriyle aramın kötü olması mümkün değil. Ben hepsini de seviyorum. Ancak Ereğli Belediyesi’ni yönetmek için iyi bir insan olmak yetmez” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiği kadar Ereğli’nin de geleceğini yakından ilgilendirdiğini kaydeden Başkan Posbıyık, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Türkiye son zamanlarda kaotik ortamlardan geçiyor. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Birbiri ardına ilginç olaylar yaşanıyor. Ayakkabı kutularından milyon dolarların çıktığı ülkemizde yarın bir gün seçim sandıklarından nelerin çıkabileceğini tahmin bile etmek istemiyorum. Bu sebeple 30 Mart yerel idareler seçimleri çok önemli. Bu seçim, belki de önümüze sandık konulan son seçim olacak. Eğer bu seçimde de iktidara fren yaptırmazsak, korkarım ki Türkiye daha karanlık günlere gidecek. Ereğli’de de, ülke genelinden farklı gelişmeler olmuyor. Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi ilçemizde de bazı kesimler üzerinde yoğun baskılar olduğunu görüyoruz. Son olarak da Erdemir işçileri üzerinde oynanmak istenen oyunların ve emekçilerimiz üzerinde uygulanan baskıların farkındayız. Bizim ne Erdemir’le, ne Erdemir işçisi ile ne de sendika ile aramız kötü. Bizimle derdi olan tek kişi var oda sendikanın şubesinin başında olan kişi. Ama ne yaparsa yapsın bizim Erdemir işçisi ile aramızı açamayacak. Erdemir’den hemen her gün çok sayıda içi kardeşim arıyor beni. Yaşadıkları baskıları anlatıyorlar. Gönül koyma, diyorlar. Ne mümkün! Biz kimsenin ekmeğinden olmasını istemeyiz. Ancak herkes şundan emin olsun ki Erdemir işçisi oyuna sahip çıkacak dirayete de güce de sahiptir. Bugün Ereğli’de AKP, Gülüç’te MHP, Alaplı’da CHP’yi desteklediğini lanse eden ve işçilerine yaşadıkları bölgelerde kendileri hangi partiye oy vermelerini istiyorsa o yönde baskı yapma cüretini gösterenler, işçilerimizin maaşlarından yüzde 35 kesinti yapılırken neden susuyorlardı? Erdemir işçisi gerçekleri biliyor, Erdemir işçisi doğruları görüyor. Ben halkımızdan destek istiyorum. Ereğli’de baskılarla, korku yaratarak bir şeyler yapmak isteyenlere karşı bizimle bütünleşmenizi sizden istiyorum. Ben CHP’nin propagandası yapmıyorum. Çünkü bu seçinm parti seçimi değil. Benim her partiden vatandaşıma çok büyük saygım var. Her partiden vatandaşımın başımın üstünde yeri var. Her zaman da böyle olmadı mı zaten? Bu sebeple de sadece CHP’lilerin değil tüm partilerinin mensuplarının ve sempatizanlarının oylarını bekliyorum.”

Halka hitaben yaptığı konuşmada Ereğli Belediyesi’nin son dönemlerdeki çalışmalarının da bir özetini sunan Belediye Başkanı Posbıyık, yirmi yıla yayılan çalışmalar sonunda ilçenin alt ve üstyapılarında herhangi bir eksiğinin kalmadığını bu sebeple de son yıllarda sosyal projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Ücretsiz cenaze hizmetleri, evde bakım ve sağlık hizmetleri gibi insan odaklı projelerin Ereğli halkının takdir ve beğenisini kazandığına dikkat çeken Başkan Posbıyık, önemli çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Posbıyık bir kıraathanede de vatandaşlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Posbıyık ve beraberindekiler, davul-zurna ile karşılandıkları Sarıkokmaz Mahallesi’nden alkışlarla uğurlandılar.

POSBIYIK, HALKLA İÇ İÇE…

Posbıyık, Fiziksel Engelliler Derneği, Şehit Aileleri Derneği, 75’inci Yıl Rehabilitasyon Merkezi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’i de ziyaret etti.

POSBIYIK, PROJELERİNİ BUGÜN AÇIKLIYOR

Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, 30 Mart yerel seçimleri öncesi bugün düzenleyeceği proje tanıtım toplantısı ile yapılacak ve yapılan projeler hakkında bilgi verecek.

Posbıyık, bugün saat 11.00’de Mavi Organizasyon’da (Vakıfbank yanı) düzenleyeceği toplantı ile projelerinin yanı sıra yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verecek.

Başkan Posbıyık, proje tanıtım toplantısına tüm Ereğli halkını davet etti.
Editör: Pusula Gazetesi