Beraberinde, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Belediye Meclis üyesi adayları ve partililer ile birlikte, Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak&[#]8217;a gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

CHP İl Başkanı Halil Furat, yaptığı konuşmada, AK Parti&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ı getirdiği durumun ortada olduğunu ve 12 yıldan beri Zonguldak&[#]8217;ta istihdam alanında işçi çalıştıracak bir projeyi hayata geçirmediklerini ifade ederek, &[#]8220;Elimizde olan bölge müdürlüklerini de diğer illere kaydırarak, Zonguldak&[#]8217;ı bir ölü şehri hale getirdiler&[#]8221; dedi.

MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay&[#]8217;ı da eleştiren Furat, şunları söyledi:

FURAT: &[#]8220;FAZLA BÖBÜRLENMESİN, HADDİNİ BİLSİN&[#]8221;

&[#]8220;Televizyondan bakıyorum. Gürkan Gülay&[#]8217;da bize sallıyor. Benim valizlerimi toplatacakmış, ben Zonguldak&[#]8217;tan gidecekmişim. Allah&[#]8217;ıma şükürler olsun, babam bana bir yer bıraktı. Evim burada, mezarım ve her şeyim buradadır. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nde siyaset yapıyorum. Siyasette kazanmak da var, kaybetmek de var. Ben diyorum ki, Gürkan kardeşime, fazla büyük konuşmasın, onun abisi geçen sene 4 bin 600 oy aldı. O da ondan yüzde 25 oy alır. Fazla böbürlenmesin, haddini bilsin. Karabük&[#]8217;te, Bartın&[#]8217;da ve Kastamonu&[#]8217;da yapılan işler ile övünmesin. Zonguldak oralara benzemez. Zonguldak&[#]8217;a yürüyen merdiven yapmaya kalkarsan, her yere yapacaksın. Zonguldak&[#]8217;a bin tane yürüyen merdiven yapsan, Zonguldak&[#]8217;ın yürüyen merdiven sorununu çözemezsin. Onun için burası Karabük ve Kastamonu değildir. Zonguldak zor şehirdir. Zonguldak&[#]8217;a yol yapıyorsun, yanına da 10 metrede duvar yapıyorsun. Onun için biz yapabileceğimiz işin sözünü veriyoruz. Onun için tekrar başkanımızı o koltuğa oturtturup ondan hizmet bekleyeceğiz.&[#]8221;

CHP Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, vatandaşa asla yalan söylemeyeceğini ifade ederek, &[#]8220;Ben sizlere yapacağım işlerin sözünü veriyorum. Ben bu emaneti leke sürdürmeden koruyacağım&[#]8221; dedi.

Akdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

AKDEMİR: &[#]8220;ASLA YALAN SÖYLEMEYECEĞİM&[#]8221;

&[#]8220;Size asla yalan söylemeyeceğim. Ben sizlere yapacağım işlerin sözünü veriyorum. Ben bu emaneti leke sürdürmeden koruyacağım. Herkesin yaptığı iş kendilerinedir. Siz kendi yaptığınız işler ile övüneceksiniz. Başkalarının yaptığı işler ile övünülür mü? Başkası güzel işler yapacak sen onun arkasında övüneceksin. Böyle bir belediye başkanlığı mı yapılır? Sen Kastamonu&[#]8217;da, Bartın&[#]8217;da ve Karabük&[#]8217;te bir başkasının yaptığı işler ile övünüyorsun. Ben bu işleri Antalya&[#]8217;ya Ankara&[#]8217;ya yapmadım ki. Ben bu işleri Zonguldak&[#]8217;ta yaptım. Eğer 30 Mart&[#]8217;ta bu görevi tekrar bana emanet ederseniz, bu güzel işleri yapmaya devam edeceğim. Diğer aday arkadaşımız ise, benim yaşımın büyük olduğunu söylüyor. Evet, ben ondan önce iyi ki dünyaya gelmişim. İyi ki annem beni doğurmuş. Ama benim kullanacağım mükemmel bir aklım var. Ben okul yıllarında başladım insanları idare etmeye. Öğretmen okullarında bizim aynı bu seçim gibi seçimler olurdu. Ben de o başkanlığa talip oldum. 1,5 ay aynı belediye seçimleri gibi kendimizi tanıtırdık. Tek tek kendimizi anlatmaya çalışırdık. O zaman ki yıllarda çıkardık sınıflara ve salonlara aynı şimdi nasıl konuşuyorsak, o zamanda kendimizi anlatırdık ve başkan olurduk. O yıllarda başlayan başkanlık, nasip oldu, devam ediyor. Şimdi bu bilinç içerisinde bizler bu görevlere talip olmaya çalışıyoruz ve kendimizi anlatıyoruz. Aday arkadaşlar bundan sonraki anlatımlarında basite inmesinler. Siyaset böyle olmaz. Ben 3 yıldır derenin ıslahı ile uğraşıyorum. Maalesef izin vermediler. 3 yıldır lavuar alanının kendimize geçmesi için uğraşıyoruz. Maalesef izin vermediler. Niye, biz gelince yaparız. Vermedi sana bu halk bu onayı, bir beş yıl daha ceza mı çekecek? Bu halk bu rezilliğin içerisinde mi duracak? Böyle bir siyaset asla ve asla hiç hoş değil. Ama olsun, biz bunu da başaracağız. Başarmak için bu görevi kabul ettik. İnşallah bundan sonraki günlerde değerli belediye meclis üyesi dostlarımız ve vekillerimiz ile artık kapılarında bunu Zonguldak halkı adına isteyeceğiz ve koparacağız&[#]8221; dedi.

Daha sonra Akdemir ve beraberindekiler vatandaşların sorunlarını dinlediler.
Editör: Pusula Gazetesi