CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ve Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilciliği’ni ziyaret ettiler. KGD Başkanı ve TGC İl Temsilcisi Osman Sav, ziyarette dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, başarılar diledi.

Samimi bir havada geçen ziyarette Milletvekili Haberal, Başkan Akdemir’i gazetecilere emanet ettiğini belirterek, bu dönem kendisinden eserler beklediklerini vurguladı.

Gazetecilik mesleğinin zorluklarına da değinen Haberal, konuşmasında şunları söyledi:

“Siz toplumun sesisiniz. Gazetecilik mesleği çok önemlidir. Sizler olmasınız, bizlerin burada olduğunu kimse bilmeyecekti. Bizim ülkemizde yapılamayacak çok az iş var. Bu ülkeyi yokluklardan kurduk. Türkiye nereden nereye geldi. Bu süreçte basının da çok önemli katkısı olmuştur. Bir hekim olarak benim görevim çok ağır, ama sizinde doğru olanı yansıtma noktasında göreviniz çok ağır. Sayın Başkan’a da, sizlere böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum. Ama benim kuralım şudur: Bir şey yapılır, fakat bu yetmez. Biz daha fazla hizmete talibiz. Başkanımızı da sizlere emanet ediyoruz, ama daha fazla hizmet etmek kaydıyla… Emaneti ehline teslim ediyoruz. Ben Zonguldak’ın 50’li yıllarında yaşadım. Bugün oldukça gelişmeler var, ama bu yetmez. Onun için daha fazla hizmete talibiz ve hesabını vermeye hazırız. Diyoruz ki: Adaletsizliği adaletle çözeriz, eserleri de taçlandırırız. Şimdi biz esere talibiz. Biz eserlere talip olduğumuz için bu değerli başkanı sizlere emanet ediyoruz. Öyle lafla beyaz sayfa olmaz. Eserlerle beyaz sayfa açılır. Eserler istiyoruz.”

KÖKTÜRK: “SON BİR YILDA HIRSLA ÇALIŞIYOR”

Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, Başkan Muharrem Akdemir’in sonuna kadar yanında olduklarını belirterek, “Özellikle son bir yıldaki hırsı ve yaptıklarını, yapacaklarının teminatı olarak görüyoruz. Aynen devam edeceğini de düşünüyoruz. Çok daha güzel şeyler yapmasını bekliyoruz. Sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.

AKDEMİR: “CEVABINI VEREMEYECEĞİM HİÇBİR ŞEY OLMADI”

Milletvekili Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’e teşekkürlerini ileten Başkan Akdemir ise, “Hızımı hiç kimse kesemez. Yeter ki, Allah sağlık versin. Şimdiye kadar da cevap veremediğim hiçbir şey olmamıştır” dedi.

HABEREL 17 ARALIK VE SONRASINI DEĞERLENDİRDİ

Bir gazetecinin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda son tahliyelerle birlikte tutuklu kimsenin kalmadığını hatırlatması üzerine Haberal, "Eğer suç varsa cezanın mutlaka olması lazım. Ama o suçu ispat edeceksiniz. Ama suçsuz insanların yaşamını engellememek gerekir. Şu anda devam eden yargılama olayı var. Bu yargılama olayı içerisinde kim yaparsa yapsın belgelerle ispat edilirse elbette onun cezası verilmelidir" dedi.Toplumda huzurun sağlanmasının adaletle olacağını vurgulayan Mehmet Haberal, şöyle konuştu:

"Adalet Allah´ın emridir. Adalet mülkün temelidir. Bu söz boşuna değildir. Eğer adalet mülkün temeli ise o adaletin mutlaka sağlanması gereklidir. Adaletin olmadığı yerde, özgürlüklerin olmadığı yerde mutluluk yoktur. Toplum adaletin adil bir şekilde dağıldığına inanmazsa huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdüremeyiz. Adalette, özgürlükte maalesef çok ciddi problemlerimiz var. Bunları çözmek zorundayız. Biz bunları parlamentoda çözmek zorundayız. Biz CHP olarak, grup olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Temenni ederim ki ülkeyi yöneten arkadaşlarımız da bu konuda gerekeni yapsınlar." -

KGD Başkanı Osman Sav ise, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler vererek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi