Kahvaltı programında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı hakkında bilgilendirme ve slayt gösterisi yapıldı. Programa; Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengizhan Soysal, öğretmenler, öğrenciler, üniversite öğrencileri ve Kilimlili gençler katıldı.

Tanıtım toplantısında açıklamada bulunan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, “Gençlerimize, orta ve lise öğretim çocuklarımızı boş bırakmamak üzere bu anlamda da bizim EURODESK Avrupa Birliği, Gençlik Birliği Projesi adı altında çalışmamız var. Kilimlili gençleri ücretsiz İngilizce kursları ve aynı zamanda orta öğretim çocuklarımıza masa tenisi kursları verilecektir. Geçen sene de Kilimli Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile güzel çalışmalar sunduk. Ve hala bunların devamını getiriyoruz. Ama burada bir sunum yapıldı. Özellikle biz bundan sonraki ‘ERASMUS Plus Projesi’ dediğimiz önceden ‘ERASMUS Öğrenci Değişim Programı’ydı. Çocuklar buraya geliyorlardı. Bizim çocuklarımız oraya gidiyorlardı. Belirli zaman dilimleri arasında oranın sosyal etkinliklerini, oranın dil kurslarını görüyorlardı. Ama şimdi daha farklı oldu. 30 yaşına kadar bir limit var. Üniversiteli genç olsun, olmasın ya da meslek eğitim kurslarına giden bayanlar olsun Avrupa Birliği desteğiyle onların programı dahilinde iş imkanlarına kadar sağlanacaktır. Sadece eğitimsel ve sosyal alanda anlaşılacağı şeyler değil, onun haricinde de oradan hem iş imkanları bulmak, hem de oradaki değişik çevrelerden insanlarla tanışmak, ufkunu geliştirmek açısından da düşünmek lazım. Kilimli Belediyesi olarak EURODESK’in ilk olarak kendi ilçemize getirmekten gurur duyuyoruz. Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan da bu anlamda Kilimli Belediyesi’ne vermiş olduğu öncelikten dolayı teşekkür ediyorum. Ve bu çalışmalardan dolayı da Kilimli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, aynı zamanda Avrupa Birliği Zonguldak Temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık üç senedir, bu şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu anda yabancı misafirlerimiz Kilimli’de. Tamamen Kilimli Belediyesi sponsorluğu ile biz bunu gerçekleştiriyoruz. Mutluyuz, çocuklarımızla hep beraber kaynaşmış durumdayız. Çocuklarımıza sosyal çevreyi sağlamanın ve onların rahat edebileceği bir ortamları, çocuklarımızla, gençlerimizle beraber bizler uygun zemini hazırlıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kilimli Belediyesi desteğiyle EURODESK kapsamında ücretsiz Romence, Rusça, İngilizce kursları verilecek, çocuklara ücretsiz masa tenisi kursları, satranç, okey, jenga, tavla, twister gibi oyunlarla çocuklara ve gençlere İngilizce öğretilecek. Aynı zamanda yabancı ülkelere gençler, Avrupa Birliği kapsamında gönderilecek. Bu tür etkinliklere katılmak isteyen gençler ve çocukların, Kilimli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne müracaat edebileceği veya (0.372) 265 35 35 numaralı telefondan bilgi alabileceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi