Kanalizasyon sularının derelere akıtıldığını belirten Özdemir, İller Bankası´nın sunmuş olduğu teklifleri değerlendirerek, &[#]8220;15 yıl bu sorunlarla boğuşan Kilimli&[#]8217;nin, bundan sonra beklemeye sabrı kalmadı. Bir an önce çözüm bulacağız&[#]8221; dedi.


İller Bankası Kastamonu 18. Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir´i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.


Özdemir´e İller Bankası´nın belediyelere verdiği hizmetlerle ilgili bilgiler veren Yılmaz, İller Bankası´nın teknik ve kredisel anlamda belediyelere imkanlar sunduğunu, her türlü malzeme alımlarında belediyelere yardımcı olduklarını ve diğer konularda da yardımcı olabileceklerini söyledi.


Kanalizasyon projeleriyle ilgili Özdemir´e tekliflerde bulunan Yılmaz, kredilendirme ile ilgili yapılan müracaatları Genel Müdürlüklerine bildirdikten sonra kredilendirmelerin 01.01.2010´da başlatıldığını ifade etti.


İller Bankasının sunmuş olduğu telkinleri belediyelerin değerlendirmesinde fayda olduğunu belirten Yılmaz;


"İlleri Bankası uzman kuruluş olduğu için bizim projelerimiz Avrupa Birliği normlarına uygun projelerdir.


Her an kredilendirmede hibe etme noktasında kullanabilirsiniz.


Sunmuş olduğumuz teklifleri düşünmenizde fayda vardır" dedi.


Yılmaz´a ziyaretlerinden ötürü memnuniyetini belirten Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ise sunulan teklifleri şimdiden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek müracaat süresinin uzun olmasından yakındı.


Özdemir: ´Kanalizasyonlar derelere akıyor´


Kilimli´de kanalizasyon atıklarının derelere akıtıldığını ve bununda sağlık bakımından tehlikeli oluşturduğunu belirterek, 15 yıl bu sorunlarla boğuşan Kilimli´nin, bundan sonra beklemeye sabrının kalmadığını söyledi.


Kilimli´de şimdiye kadar yapılması gereken çalışmaların yapılmadığını ve gözardı edildiğini belirten Özdemir; "15 yıldır kanalizasyonlar Kilimli´de derelere akıyor. Bu zamana kadar göz önünde işler yapıldığı için park bahçe, yol, merdiven, kanalizasyon veya çevre kirliliği gibi sorunlar hep ertelenmiş. Bunları birileri yapmalıdır.


Kendimde doktorluktan geldiğim için bu durum insan sağlığına her yönden etkiliyor. Şehrin ortasından geçen dereler artık kanalizasyon gideri oldu.


Bu sorunu biran önce çözmeliyiz. 2010 yılına kadar Kilimli´nin sabrı kalmadı. Vatandaş son 15 yıl sabretti bundan sonra sabredemez" şeklinde konuştu.


Kilimli´nin kanalizasyonla ilgili proje çalışmalarını gündeme alacaklarını belirten İlle Bankası Kastamonu 18. Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, şartları inceleyip değerlendireceklerini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi