Kartal: &[#]8220;Federasyon&[#]8217;dan İl Müdürü&[#]8217;ne baskı yapılmış. Ben böyle bir baskı varsa kenara çekilirim, zorla görev alamam. İl Müdürü de &[#]8216;bana federasyondan baskı yapılıyor, bu yüzden İl Temsilciliği görevinden seni alıyoruz&[#]8217; diyorsa bu İl Müdürü&[#]8217;nün acizliğidir.&[#]8221;



Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu´nun Ankara´da geçen ay yapılan 1. Olağan Genel Mali ve 2. Olağan Genel Kurulu&[#]8217;nda Federasyon Başkanının değişmesinin ardından Zonguldak Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Korkmaz Kartal görevinden alındı. Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilciliği görevine Doğa Sporları Temsilcisi İsmail Tan&[#]8217;ın oğlu Mehmet Zeki Tan getirildi.Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu´nun 8 Mart 2009´da Ankara´da yapılan genel kurulunda Federasyon Başkanlığına aday olan ancak kazanamayan Eryetiş Kurtaral&[#]8217;ı destekleyen Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Korkmaz Kartal, Federasyon Başkanlığı&[#]8217;na seçilen Diş Hekimi Ahmet Hadimoğlu tarafından görevden alındığını iddia etti.


Korkmaz Kartal yaptığı açıklamada &[#]8220;Federasyon&[#]8217;dan İl Müdürü&[#]8217;ne baskı yapılmış. Ben böyle bir baskı varsa kenara çekilirim, zorla görev alamam, dedim. İlin bu branştaki sporuna, sporcusuna zarar vermemek adına çekilirim. Federasyon Başkanlığı tarafından istenmediğim için bu görevi bıraktım. İl Müdürü&[#]8217;ne baskı yapılıyor ve İl Müdürü de &[#]8216;bana federasyondan baskı yapılıyor, bu yüzden İl Temsilciliği görevinden seni alıyoruz&[#]8217; diyorsa bu İl Müdürü&[#]8217;nün acizliğidir&[#]8221; dedi.


Korkmaz açıklamalarına söyle devam etti: &[#]8220;Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu 2 ay önce genel seçimlere girdi ve seçimlerde benim bu göreve başlamama neden olan ve 6-7 yıldır Başkanlık görevi yapan eski Federasyon Başkanı Eryetiş Kurtaral&[#]8217;ı destekleyerek kendisine karşı manevi borcumu yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bunu genel seçimlerde Federasyon Başkanlığı&[#]8217;na gelen Ahmet Hadimoğlu da biliyordu. Biz rengimizi belli ettiğimiz için bize karşı bir soğukluk bir dışlama olayı başladı. Siyasette buna benzer durumlar oluyor. Federasyon seçimlerinden bir ay önce İstanbul&[#]8217;da bir organizasyonda milli hakem olarak görev aldım. MHK Başkanı Cemal Güngör beni aradı. Aramızda bir konuşma geçti ve seçimlerle ilgili olarak bana bir soru sordu. Bende Eryetiş Kurtaral Başkanımızı destekleyeceğimi söyledim. Ertesi günü internet sayfasına baktığımda kendi adımı göremedim. Buna neden bütçe meselesi gösterildi. Bir gün önce bu konuşma oldu, bir gün sonra ise görevden alınmam, görev verilmeme olayı gerçekleşti. Seçim zamanında Ankara&[#]8217;da aktif olarak adayımızı destekledik. Farklı yerlerde farklı toplantılar yaptık. O arada da İsmail Tan&[#]8217;ın diğer adayla şu an mevcut olan Federasyon Başkanıyla temas halinde olduğunu öğrendim, duydum. Hatta seçim zamanında da orada gördüm. Biz elimizden gelen gayreti göstererek çalışmalarımızı yaptık. Türkiye Şampiyonluklarımız oldu.

Editör: Pusula Gazetesi