Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Aydın Güngör´ü ziyaret etti. AK Parti Milletvekili Erdoğan, pazar günü Deniz Baykal´ın belediye başkanlarını ziyareti sırasında yaptığı konuşmaları eleştirdi. Deniz Baykal´ın "Dün bir belediye başkanı seçtiniz hükümetin yarısı gitti. İnşallah öbürkü seçimde tümünü göndereceğiz" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, şöyle karşılık verdi: "Yani biz gidip de bakanlarımızı CHP´den, MHP´den veya başka bir siyasi partiden almamışız. Yine Ak Parti´nin bakanlarıdır."


Fazlı Erdoğan, diğer belediyelere karşı ayrı bir tavır veya düşmanlık beslemediklerini belirterek, halkın iradesine saygılı olduklarını söyledi. Erdoğan, Deniz Baykal´ın ERDEMİR ile ilgili açıklamalarına da şöyle tepki gösterdi: "Burada ücretlerde yüzde 35 geri çekilirken gelip burada konuşanlar Zonguldak´ta TTK´nın yüzde 40 artış talep etmesi konusunda hiçbir laf etmiyorsa bu da bir çelişkidir."


Son dönemlerde ERDEMİR ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu anlatan Milletvekili Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:


"Bu gelişmeleri de biz yakından takip ediyoruz. Dünyadaki finans krizi yansıması sonra burada da bir karar alınmıştır. Bir gerçeği de açıklamak istiyorum. Burada ücretlerde yüzde 35 geri çekilirken gelip burada konuşanlar Zonguldak´ta TTK´nın yüzde 40 artış talep etmesi konusunda hiçbir laf etmiyorsa bu da bir çelişkidir. O devletin elindedir burası özel sektörün elindedir. Ama bu global krizi hem devlet hem de özel sektör birlikte yaşıyor. Bunu da hem sendikalara hem de burada yaşayan vatandaşların vicdanına havale ediyorum. Herkes duyarlı olmalı, herkes elini taşın altına koymalı, herkes buradan üzerine düşen sonuçtan pay çıkarmalıdır. Her şey siyaset değildir, açıkça, şov değildir. Diğer belediyelerde milletin, halkın belediyesidir. Onlara karşı ayrı bir tavrımız, düşmanlığımız olamaz. Halkın iradesine saygılıyız. Halkın iradesi demokrasinin gereğidir. Önemli olan demokrasinin varlığıdır. Hukukun üstünlüğüdür."


ERDOĞAN´DAN BAYKAL´A UYARI


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal´ın sözlerine tepki gösteren Erdoğan, yeni bakanlar kurulu ile yeni bir değişimin içine girdiklerini söyledi.


Bakanları diğer siyasi partiden almadıklarını yineleyen Erdoğan, Kabine&[#]8217;nin AK Partili olduğunu söyledi. Yeni bakanlar kurulu oluşturulduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Birileri gelmiş ´yarısı gitti, yarısı gidecek´ diye açıklamalar yaparken, 340 milletvekilinden değişim olmuştur. Hiçbir zaman yarısı gitmemiştir. Tam tersine enerji tazelenmiştir. Yeni bir heyecan gelmiştir. Bu heyecanla birlikte açıkça ülkemize hizmet noktasında bir dönüşüm olmuştur, değişim olmuştur. Bunlar çok doğal. Yani biz gidip de bakanlarımızı CHP´den, MHP´den veya başka bir siyasi partiden almamışız. Yine AK Parti´nin bakanlarıdır. Yine AK Partilidirler. Milletin seçtiği yetkili insanlardır."


Bu kadar yüksek mevkilerde bulunan insanların bakan değişimini ´yarısı gitti´ diye degerlendirmesine anlam veremediğini anlatan Erdoğan, "Böyle düşünülüyorsa vay haline bu ülkenin, muhalefetin. Onun için herkes kendine çeki düzen versin. Söylemlerini yeniden değerlendirsin. Konuşurken de ayakları gerçekten yere bassın" ifadelerini kullandı.


İstanbul´un bütçesinin devletin yatırım bütçesinden fazla olduğunu belirten Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:


"Zonguldak ülkemizin 81 vilayetinden biridir. Ama geride yaklaşık olarak 950 üzerinde ilçe vardır. Sadece burayla Türkiye ve dünyayı görmeye kalkarsak yanlış yapmış oluruz. Dünya dönüyor. Türkiye´de başka vilayetler var. İstanbul gibi Ankara gibi vilayetler var. Bunları kimse görmemezlikten gelemez. Bugün İstanbul´un bütçesi devletin yatırım bütçesinin üzerindedir. Onun için gözlüklerimizi yeniden silelim, gerçeklere o şekilde bakmasını bilelim diyorum."


Erdoğan, yeniden seçimi kazanan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´e başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi