Çelenk koyma törenine, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı, CHP Perşembe Belediye Başkan Adayı İsmail İnam, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Güliz Aktaş, Vergi Dairesi çalışanları ile mali müşavirler katıldı.

Kaymakam Hasan Yaman’ı makamında ziyaret eden kurum çalışanları adına konuşan Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, “Vergi Haftası’ndaki amaç, kamuoyunda vergi bilincini oluşturmak. Hafta boyunca resmi daireleri, sivil toplum kuruluşlarını ve mükelleflerimizi ziyaret edeceğiz. Öğrencilere verginin önemini anlatmaya çalışacağız. Çaycuma’dan bir mükellefimiz vergi sıralamasında dereceye girdi. Ödülünü Zonguldak’ta alacak” diye konuştu.

Kaymakam Hasan Yaman ise, vergi toplamanın çok eski yıllara dayandığını ifade ederek, “Devletler var olduğundan beri en önemli iki hizmeti sunuyorlar, güvenliği sağlamak ve vergi toplamak. Devletin sunduğu kamu hizmetlerinin temelinde vergi toplanması var. Kamu hizmetlerini finansı toplanan vergilere dayanıyor. Vatandaşlarımızın vergi ödeme konusunda bilinçlendiğini düşünüyorum. Tüm gelir kaynaklarının vergilendiğini görüyoruz. Bu bakımdan sizleri tebrik ediyorum. Az sayıda personelle gayretle çalıyorsunuz. Haftanızı kutlar, bu vesile ile Çaycuma’dan dereceye giren işadamı Zeki Yurtbay ve vergisini düzenli ödeyen mükellefleri kutluyorum” şeklinde konuştu
Editör: Pusula Gazetesi