Zonguldak, Kilimli, Kozlu, Çatalağzı ve Muslu Belediyelerinin oluşturduğu Metropoliten Belediyeler Birliği&[#]8217;nin EnerjiSA&[#]8217;ya olan borçları yüzünden elektriği kesilen Ulutan Barajı&[#]8217;ndan kente su verilememişti. Geçtiğimiz Cumartesi günü de ana boru hattındaki arıza nedeniyle yaşanan su kesintisi vatandaşları çileden çıkartmıştı.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak&[#]8217;ta suların sık sık kesilmesine tepki göstererek, bir an önce çözüm bulunması için yerel yöneticilere seslendi. Başkan Topaloğlu, yerel yönetimlerin vatandaşlara sürekli ucuz içilebilir su sağlamanın asli görevleri olduğunu ifade ederek, &[#]8220;Suyun gelişi güzel kesilmesini şiddetle kınıyoruz. Yerel yönetimlerin en temel görevi; yurttaşımıza sürekli ucuz içilebilir su sağlamaktır. Eğer bir yerel yönetim, yurttaşına su veremiyorsa, diğer hizmetleri vermesi asla mümkün değildir&[#]8221; dedi.

Dürüst tüketicinin su kesintisini hak etmediğini belirten Topaloğlu, şöyle konuştu:

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta son dönemlerde sık sık su kesintisi yaşıyoruz. En temel tüketici ihtiyacı olan suyun böyle gelişi güzel kesilmesi, vatandaşlarımızı çileden çıkarmıştır. Karadeniz coğrafyasında su kaynaklarının diğer illere göre çok fazla olan bir kentte Türkiye&[#]8217;nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Ve bedelini de ödüyoruz. Ancak sular ya akmıyor, ya da kullanılmayacak derecede bulanık akıyor. Dürüst tüketiciler bunu asla hak etmiyor. Çünkü parasını düzenli bir şekilde ödüyorlar. Aldığımız bilgiler doğrultusunda su kesintilerinin iki temel nedeni olduğu iddia ediliyor. Birincisi; Metropoliten Belediyeler Birliği&[#]8217;nin EnerjiSA&[#]8217;ya elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle, EnerjiSA barajın elektriğini zaman zaman kesiyor. Dolayısıyla kentimizde su sıkıntısı yaşanıyor. Diğer yandan belediye yetkililerinin söylediği su borularının eski olduğu ve patlakların meydana geldiği, bu nedenle kente zaman zaman su verilmediği biliniyor. Yerel yönetimlerin en temel görevi; yurttaşımıza sürekli ucuz içilebilir su sağlamaktır. Eğer bir yerel yönetim, yurttaşına su veremiyorsa, diğer hizmetleri vermesi asla mümkün değildir. Hiçbir anlamı da yoktur. Çünkü yurttaş için en önemli şey; havadan sonra sudur. Suyun gelişi güzel kesilmesini şiddetle kınıyoruz. Şimdi soruyoruz: Acaba biz Kerbela&[#]8217;da mı yaşıyoruz, Zonguldak&[#]8217;ta mı yaşıyoruz? Kentte gelişi güzel ya da planlı bir şekilde suyun sık sık kesilmesini derhal durdurulmasını ve yurttaşlarımıza temiz, ucuz ve içilebilir su verilmesini talep ediyoruz.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi