Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, Küçük Sanayi Sitesi ile Yeni Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, sanayi esnafından destek istedi.

Başkan Adayı Malkoç, beraberinde İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şazi Sivişoğlu, Belediye ve İl Genel Meclis üyeliği adaylarıyla beraber ilk olarak Küçük Sanayi Sitesi esnafını işyerlerinde tek tek ziyaret ederek, 30 Mart seçimlerinde kendisine destek olmalarını istedi.

Sanayi esnafı ve çalışanlarının yakın bir ilgi ve alaka gösterdikleri CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç da, “Sıkılmadık El, Alınmadık Oy Bırakmayacağız” sloganı ile çıktığı yolda elleri yağ içinde bile olsa çalışanlar ve esnafların ellerini sıkmaktan duyduğu mutluluğu gizlemedi. Malkoç, “Devrek’i düşünen bir mühendis olarak, Devrek’i yönetmeye talip oldum. Bir yola çıktım, inşallah Allah mahcup etmez. Ben ilk iş hayatıma sanayiden bir mühendis olarak burada başladım. O yağlı emek kokan ellerinizi sıkmaktan hiç ar etmem, çünkü benden buradan sizlerin arasından yetiştim. Ben bu yağlı elleri sıkarak, buralara geldim bu süreçte de sizlerden destek istiyorum. Şimdi ise bir belediye başkan adayı olarak sizlerin huzuruna geldim ve sizlerden destek istiyorum” dedi.

Devrek Küçük Sanayi Sitesi esnafı da, Malkoç’a genel olarak sorunlarını ve düşüncelerini aktararak, “Yolumuz çok kötü, aşağıdaki yolu kullanmaz zorunda kalıyoruz. Sanayi içinde değil, ama Devrek’ten buraya biz ve müşterilerimiz gelirken bu berbat yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu basit olan bir sorunumuz, ama Devrek olarak çok büyük sorunlarımız var. Ekonomik, sosyal ve kültürel olarak sorunlarımız var. Bir Devrekli olarak içimiz acıyor. Sizi biliyoruz tanıdığımız insansınız ve size güveniyoruz” dediler.

CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç ise, sanayide yaptığı esnaf ziyaretlerindeki konuşmalarında şu düşüncelere yer verdi:

“Devrek’in sorunlarına çözüm bulamadığım için içim acıyordu ve onun için aday oldum ve inşallah Devrek’i sizlerle hep beraber yöneteceğiz. Bugün bir belediye başkan adayı olarak, sizlerin huzuruna geldim ve sizlerden destek istiyorum. Sanayinin sorunları var. Sorunlarınızı biliyorum. En başta da bir yol sorununuz var. Ben bu sorununuzu çözeceğim. Bir de ana yoldan görünecek şekilde sanayiyi tanıtacak, dikkat çekecek bir ışıklandırmalı tabela yapacağım. İşlerinizin kötü olduğunu biliyoruz. Her geçen günde kötüye gidiyor. İnsanlarımız işsiz, esnafımız iş yapamıyor. 30 Mart’tan sonra elimizden gelen gayreti de bunun için sarf edeceğiz. Devrek sevdalısı bir ekibim var. Devrek’i ve esnafı düşünen bir ekibiz. Sorunları bilen kişileriz, sizlerden Devrek’e hizmet edebilmek için destek istiyoruz. Samimiyetimle söylüyorum; Devrek’e hizmet etmek istiyorum. Devrek’i sizlerle beraber birlikte en güzel şekilde yöneteceğiz. Devrek halkı sizler nasıl isterseniz Devrek’i öyle yöneteceğiz. Biz gelirsek, sizler yönetime ortak olacaksınız. Devrek’in menfaati doğrultusunda hareket edeceğiz. Devrek Belediyesi’ni yönetmek için sizlerden destek istiyorum. Partili-partisiz hepinizin desteğinizi ve oylarınızı istiyorum. Sizlerin desteğine ihtiyacım var. İnşallah bu yolda Allah bizi mahcup etmez. İnanın sizlere layık olmaya çalışacağım. Sizleri mahcup etmeyeceğim. Devrek’i en iyi şekilde yöneteceğimizin sizlere buradan sözünü veriyorum.”

MALKOÇ: “YENİ SANAYİ İHMAL EDİLMİŞ”

CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, Devrek Yeni Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve işçilerden seçimlerde destek istedi. Ziyaret sırasında Malkoç, sanayinin içindeki yolun içler acısı durumu ve toplanmayan çöpler karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi.

CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şazi Sivişoğlu, Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyesi adayları ile Yeni Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç’a, Yeni Sanayi Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kayabekir ile Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Raşit Akçabelen de eşlik ettiler.

Başkanlar ile beraber onların verdiği bilgiler doğrultusunda Yeni Sanayi Sitesi esnafı ve işçilerini ziyaret eden Malkoç, yapılacak olan seçimlerde CHP’ye oy vererek kendilerine destek vermelerini istedi.

Sanayi esnafı ve işçileri de, CHP Adayı Songül Malkoç’a yakın ilgi göstererek, kendisini yakından tanıdıklarını ve nasıl çalıştığını çok iyi bildiklerini ifade edip ellerinden gelen desteği kendisine verecek olduklarını söylediler.

Ziyaretin ardından Sanayi Lokali’nde Başkan ve yönetim ile bir araya gelen Malkoç, Başkan Yalçın Kayabekir’den Yeni Sanayi Sitesi’nin sorun ve sıkıntılarını dinleyerek, taleplerini aldı.

Kayabekir, “Sizin CHP’den aday olmanız bizleri de sevindirdi. Burada bir yol sorunumuz olduğu ortadadır. Aynı şekilde belediye başkanı seçildiğinizde bu sanayimizin hareket geçmesi adına da şehir içindeki esnafların buraya yönlendirilmesi konusunda sizden yardım isteyeceğiz. Bizleri ziyaret ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç ise, “Hep beraber burayı gezdik ve gördük ki burada gerçekten vahim bir durumdasınız. Bu sanayi bana uzak bir yer değil. Başkanımız Yalçın, benim sınıf arkadaşım, aynı zamanda buranın1990 yılında su projesini de ben çizmiştim, buranın başlangıç günlerini ve zamanını yakinen biliyorum. Burayı gezerken gördüm, yol konusunda gerçekten vahim bir durumunuz var. Buradaki mücadelenizi gördüm, imalathaneleri burada açmaya çalışmışsınız, buraların bu kadar büyük olduğunu ben bile bilmiyordum. Buraları atıl durumda zannediyordum. 2009 yılında meclis üyesi adayı olduğum zaman adayımız Halil Kodaman ile geldiğimizde size yolu yapacağımızın sözünü vermiştik, ama belediyeyi kazanamadık. Bugün listemizde olan meclis üyelerimizin hepsi de Devrek sevdalısı, Devrek’i seven esnafın içinden olan insanlardan oluşuyor. Buradaki sorununuzu görmemezlikten gelemeyiz. Ben şu anki belediye yönetimi, ‘burayı alın, başınızın çaresine bakın’ yöntemini uygun görmüş. Gezerken gördüm, çöpler ortalıkta duruyor toplanmamış, yollar vahim durumda, ben bunları buradan en asgari seviyeye düşüreceğimin sözünü size veriyorum. Bizde aslında iş yapmak isteyen insan çok var, ama önem vermemişsiz, buranın öncelikle bölgenin teşvik konusunda derecesinin acilen değişmesi gerekiyor. O zaman buraya yatırımların daha fazla artacağına inanıyorum. Aynı şekilde buranında ışıklandırılması iyi olduğu zaman ve tabelasının da buraya yakışır dikkat çekici vaziyette olduğu zaman buda belediyenin görevi olduğunu düşünüyorum o zaman burada bir yol kat ederiz. Yol sorunumuzda ortadan kalkarsa, burayı bir cazibe merkezi haline dönüştürürüz. Her şey Devrek için olacak. Her şey bizim esnafımız, işadamımız, halkımız için olacak. Ben bunun için Devrek’in gelişmesi için ne gerekiyorsa, buradan yapacağımı şimdiden sizlere sözünü veriyorum. Bizi ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi