Koç açıklamasında, şöyle dedi: "Başta Genel Müdür Sayın Özgen olmak üzere şirket yetkililerinin hoşgörüsü ve desteği, icraatımızın tamamlanmasında en büyük katkıyı sağlamıştır. OYAK yönetimine, Sayın Özgen´e ve onun şahsında ERDEMİR yöneticilerine teşekkürlerimizi iletiriz"



Estaş Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç, Erdemir´e olan borçlarının ödenmesi sürecinde başta Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen´in gösterdiği sabra ve özveriye teşekkür etti.


Estaş Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç ve 2. Başkan Ziya Öztürk imzalı açıklamada şu görüşlere yer verildi:


"Dünyada yaşanan global ekonomik krizin etkileri hissedilen Ereğli´de de piyasalar, her geçen gün daha ağır koşullarla mücadele etmek zorunda kalmıştır.


Şirketimiz ESTAŞ´da, birikim ve tecrübesine güvenerek aldığı tedbirlere rağmen, yaşanan süreçte zaman zaman sıkıntılı dönemlere girmiştir.


Özellikle geçtiğimiz yılın son çeyreğinde, iyiden iyiye ağırlaşan koşullarda, her firma gibi ESTAŞ´da alacaklarının tahsilindeki gecikmelerden kaynaklanan aksamalar yaşamıştır. Bu durum ödemelerimizi de etkilemiş, bu nedenle başlayan ödeme aksaklığı sıkıntımıza, ERDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Oğuz Nuri Özgen´in sabırlı, özverili ve güveni sayesinde çözüm üretilmiştir.


Şirketimiz, dünyada ve ülkemizde yaşanan görülmemiş ekonomik olumsuzluklara rağmen, aldığı ciddi tedbirler ve ERDEMİR yetkililerinin iyi niyetli yaklaşımı sayesinde, ERDEMİR´e ait tüm borçlarımızı ödeme başarısını göstermiştir.


Bu kapsamda yapılan çalışmalar ve elde edilen başarıda gerek şirketimiz, gerekse ortaklarımızın özverisini de göz ardı edemeyiz.


Ancak, başta Genel Müdür Sayın Özgen olmak üzere şirket yetkililerinin hoşgörüsü ve desteği, icraatımızın tamamlanmasında en büyük katkıyı sağlamıştır. Bundan dolayı, OYAK yönetimine, Sayın Özgen´e ve onun şahsında ERDEMİR yöneticilerine teşekkürlerimizi iletiriz.


ESTAŞ, kuruluşundan itibaren sağlıklı, samimi, ciddi ve tutarlı diyalog içinde olduğu ERDEMİR ile bundan sonraki süreçte de aynı tavır ve tutum içinde olacaktır.


Zaman zaman bazı çevrelerce, şirketimiz aleyhine, gerçeği yansıtmayan söylemlerde bulunulduğunu, spekülasyonlar yaratıldığını duyuyoruz.


Gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu tavır ve dedikodu ortamı içinde olanların da hangi amacı güttüğünü biliyoruz.


Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki; ESTAŞ, bünyesindeki ortak ve üyeleri ile birlikte, her geçen gün daha da büyüyerek aktivitesini sürdürecektir.


İlçe ekonomisinin can damarlarından olan sac sektörünün dev kuruluşu ESTAŞ, aynı bilinç ve inançla yoluna emin adımlarla devam etmektedir."

Editör: Pusula Gazetesi