Görev süresi bu yılın Ekim ayında dolacak olan TBMM Başkanı Köksal Toptan, yeni dönemde aday olmayacağının sinyalini verdi. Meclis başkanlığının siyasette hayal ettiği hedeflerden biri olduğunu belirten Toptan, "Bundan sonra artık hayal kurmam. Bunu tadında bırakmak isterim. Artık torunlarıma vakit ayırmak istiyorum." dedi.

Köksal Toptan, dün Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi´nin 4. Kristal Lale Ödülleri toplantısına katıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Toptan, "En büyük hayaliniz neydi?´ sorusuna şu cevabı verdi: "Zonguldak´ta mühendis olmayı istemiştim. Ancak ortaokulda avukat olmak hayalimdi. Meclis başkanlığı benim için hayal hedeflerdendi. Bundan sonra artık hayal kurmam. Bunu tadında bırakmak isterim. Artık torunlarıma vakit ayırmak istiyorum."

´Terörle mücadelenin ne zaman biteceği´ yönündeki soruyu da cevaplandıran Toptan, terör örgütlerinin dışarıdan destek aldığını ifade etti. Amaçları ne olursa olsun terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Toptan, "Türkiye yıllardan beri bunlarla mücadele ediyor. Ne zaman yüzde 100 bitecek bir şey diyemem. Mücadelemizden vazgeçmemiz mümkün değildir. Devletin üniter yapısını bozmak isteyenlerle mücadele sürecek." diye konuştu.

TBMM Başkanı Toptan, Almanya´nın İstanbul Başkonsolosluğu yazlık rezidansında düzenlenen "Avrupa Edebiyatı Türkiye´de-Türk Edebiyatı Avrupa´da" adlı projenin tanıtım toplantısında da basın mensuplarına yeni kabineyi değerlendirdi. Siyasette zaman zaman böyle değişikliklerin heyecan getirdiğini ve yeni başlangıç sağladığını belirten Toptan, şu yorumu yaptı: "Gelen arkadaşlara başarılar diliyorum. Deneyimli arkadaşlar göreve geldi. ´Başarısız olanlar gitti, başarılı olanlar geldi´ şeklinde bir düşünce içine girmek yanlış olur. Sayın Başbakan, böyle bir değişikliği uygun bulmuştur. Memlekete hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi