ZONGULDAK Valisi Ali Kaban, tablet bilgisayar dağıtırkenfacebook ve twitterkullanıp kullanmadıklarını sorduğu lise öğrencilerine, "Bunları eğitimin dışında kullanılmamasıgereken yanlış alanlarda kullanırsak sıkıntı olur" dedi.

Anadolu Öğretmen Lisesi´nde eğitim gören 101 öğrenci ve 37 öğretmene tablet bilgisayarları törenle dağıtıldı.TöreneValiAli Kaban´ın yanındaBelediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir de katıldı.İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, ´Fatih Projesi´kapsamında 34 okulda 891 öğretmen ve 3 bin 617öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımıgerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Ali Kaban ise 21´inci yüzyılın elektronik çağı olduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra sürekli dalga hareketleri üzerinden iletişimin sağlandığı bir dünyaya geçiyoruz. Bunda da en önemli unsur internet. Sanıyorum hepiniz bir şekilde interneti kullanıyorsunuz.Bunun içindeözellikle arkadaşlarımızla iletişim kurmak için kullandığımız facebook ve twitter da var" dedi. Öğrencilere facebook ve twitter kullanıp kullanmadıklarını soran Vali Kaban, "Bunun bazıyan etkileri de var gençler. Bıçağı ekmek kesmek için de kullanabilirsiniz, bir canlı için de kullanabilirsiniz.Birisini kullandığınızda çok faydalı, diğerine karşı kullandığınızda cana kıyabilirsiniz. Aynı onun gibi;bunu iyi yönde kullanırsak, eğitim amacına dönükkullanırsak katkısı ölçülemez. O açıdan bu proje çok değerli. Eğitimin dışında kullanılmaması gereken yanlış alanlarda kullanırsak sıkıntı olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilere bilgisayarları dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi