Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, açıkladığı projelerinin yanı sıra genelevle ilgili de projelerinin olduğunu ve şehir dışına taşınacağını söyledi.

“Zonguldak Belediye Başkanlığı; ete, süte dokunmadan yapılacak bir kurum başkanlığı değildir” diyen Gülay, “Artık şehrin merkezinde böyle bir şeyin olması benim tarafımdan ve siyasi kimliğimiz tarafından yanlış görülmektedir. Kesinlikle buna karşıyız” dedi.

Birkaç oy için yapılması gerekenleri asla ötelemeyeceğini ifade eden MHP Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, genelev projesiyle ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Zonguldak’ta çarşı içinde artık böyle bir kurumun olmasına kesinlikle karşı bir belediye başkan adayıyım. Şehrin dışına taşınması gerekiyor. Bunu projelerimize eklemedik, ama kesinlikle belediye başkanı olduğumuzda bunu hayata geçireceğiz. Zonguldak Belediye Başkanlığı; ete, süte dokunmadan yapılacak bir kurum başkanlığı değildir. ‘Birilerini kırar mıyım, bazılarının gönlünü alır mıyım?’ diyerek değil, halkın tamamını düşünerek projeler hayata geçirilmeli ve bu projelerin ayakları yere basılabilmelidir. Yani insanların kafasında ne ‘uçuk-kaçık, bunlar yapılamaz’ denmeli, ne de ‘ben belediye başkanı olayım, ondan sonra bakarım bu işe’ denmelidir. İnsanlara gelmeden yapacaklarının sözü verilmelidir. O nedenle artık şehrin merkezinde böyle bir şeyin olması benim tarafımdan ve siyasi kimliğimiz tarafından yanlış görülmektedir. Kesinlikle buna karşıyız.”

“KARARLIYIM VE ZONGULDAK ADINA NE GEREKLİYORSA YAPACAĞIM”

“Ben marketin tezgahına ‘kaldır’ diyemeyen, pazarcı esnafına ‘dur’ diyemeyen, yeri geldiğinde minibüsçüye ‘yavaş’ diyemeyen, yani kısacası sadece birilerinin gönlünü almak için projelerini hayata geçirebilmekten kaçınan bir belediye başkan adayı değilim. Kararlıyım ve Zonguldak için ne gerekiyorsa yapacağıma herkesin inanmasını istiyorum. ‘Birkaç oy kaybedeceğim’ diye yapılması gereken bazı şeyleri kesinlikle ötelemem. Zonguldak bitiyor. Bitmemesinin önüne geçmek için de tıpkı Karabük, Kastamonu ve Bartın’da yaptığımız gibi radikal kararlarla Zonguldaklıların karşısına çıkacağız. Karabük Belediye Başkanımız, bir mahalleye yol getirmek için bir müstakil daireyi istimlak etti. İnsanlar da haklarını aldılar. Şu anda orada müstakil evlerde oturan insanların hepsi apartman dairelerinde ikişer, üçer daireleri var. Bugün Karabük’te kent meydanı yapılacak yerde daha önce Kardemir’in lojmanları için, iktidar partililerin engellemek istemesine rağmen, Belediye Başkanımızın kararlı olmasıyla 135 tane konutun bir gecede yıkıldığını hala insanlara anlatıyoruz. Bu demektir ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün belediye başkanları vatandaş için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar gidecektir.”

“KİM NE İŞ YAPARSA YAPSIN HERKESİN OYUNU İSTEYECEĞİM”

“Benim için kimin ne iş yaptığı önemli değil. Hangi partili olduğu da önemli değildir. Ben Zonguldak’ın Belediye Başkanı olacağım ve benim için her vatandaş gözümde aynı durumdadır. Herkesten oy isteyeceğim. Hiçbir kurumu, esnafı mağdur etmek gibi bir derdim de yok. Zonguldak için yapılması gereken konularda kesin ve kati olarak hayata geçireceğim. Diğer belediye başkan adaylarının konuştuklarını duyuyoruz. Ben gittiğim yerlerde insanların gönlünü almak için, ‘Hepinizi işe alacağım’ gibi bir söylemim yok. Ya da, ‘Zonguldak’ı yıkıp baştan yapacağım’ gibi bir söylemim de yok. Biz Zonguldak’ın acil yapılması gereken projelerini sunduk ve bunlar takdir gördü. Özellikle mahallelere gittiğimiz de bilhassa hanımların, ‘Başkanım su paralarını, tapularımızı, yollarımızı bekliyoruz’ demesi beni bir o kadar gururlandırıyor. Zonguldak’ın ne uçuk-kaçık projelere, ne de projesizliğe ihtiyacı vardır. ‘Ben belediye başkanı olduktan sonra bu işi hallederim’ tipi bir aday değilim. Projelerimi ortaya koyuyorum ve vatandaşla fikir alışverişi yapıyorum. Ondan sonra da kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

“MUHARREM HOCA GİDERAYAK PAZARYERİNİ YAPMAYA KALKIŞTI”

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in pazaryeri projesine tepki gösteren Gülay, “Önümüzdeki günlerde kıyafet pazarı projemiz var. Soğuksu Pazaryeri ile alakalı Sayın Hocama, ‘Giderayak lütfen bunu yapma. Çok güzel 3 katlı bir pazaryeri yapalım. Zonguldaklı oraya aksın, cazibe merkezi olsun’ dedik. Ama o giderayak oradan 3-5 oy alırım ve birazda birileri zengin olur diye proje yapmaya kalkıştılar. Bana göre Soğuksu Pazaryeri’ne yapılan proje gereksiz ve o bölgeye ihanet edilmiştir. Keşke önümüzdeki 20-30 yılın pazaryeri bu dönemde yapılabilseydi. Gürkan Gülay kararlı ve Allah’ın izniyle alacak ve projeleri hayata geçirecek.5 yıl içerisinde hepsini hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi