Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, seçim gezileri kapsamında Ontemmuz Mahallesi Karlık Sokak sakinleri ile buluştu. Gülay, yolda gördüğü mahalle sakinleriyle sohbet ederek onların şikayetlerini ve taleplerini dinledi. Halkevi’ne giren Gülay, kadın kursiyerlere projelerini açıklayarak kadınlardan destek istedi.

“MAHALLE SIKINTILARINI ÇEKEN EN ÇOK KADINLARIMIZ OLUYOR”

MHP’nin adayı Gülay, Ontemmuz’da bulunan Halkevi kursiyerleriyle sohbet ederek onlardan destek istedi. Gülay “Bu dönem seçimi kadınlar belirleyecek. Seçmen sayısında hanımlar daha fazla. Farklı siyasi görüşleriniz olabilir, sizlerden ricamız şu; bu dönemde yerelde bir şans istiyoruz. Bizim sosyal yaşam projelerimiz var, mahallenize belediyenin imkanlarıyla yapılsa güzel olmaz mı? Bu projenin içinde kreşler de var. Hanımlar kursa giderken kreşe çocuklarını bırakabilecekler. Yaptığınız işin en güzel yanı; ürünlerinizi çarşıda satılabileceği bir dükkan ayarlamak olacaktır. Bu Zonguldak’ta olmayan bir şey. Ben yapamayacaklarımı her zaman söylerim. Zonguldak’ın alt geçide, yat limanına böyle şeylere ihtiyacı yok. Zonguldak’ın şu an ihtiyacı olan şey su şebekeleri, yollar sonra tapularınız ve suyun yarı fiyatına indirilmesi, ben ilk olarak bunları yapacağım. Mahalle sıkıntılarını çeken en çok kadınlarımız oluyor. Biz de onların kalbine girmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“YOLUN ETRAFINI DOZERLE BİR ALSA, GİDİP GELEMİYORUZ”

Vatandaşlar ‘Tapu işi mümkünse çabuk olsun’ diye talepte bulundu. Diğer bir vatandaş Kozlu Yolu üzerine kurulan demir limanını eleştirdi. Diğer bir vatandaş ise “Şu yolun etrafını dozerle bir alsa biz oradan bayan olarak yaz-kış arkadaşlarımıza gidip gelemiyoruz. Ya orada içiyorlar ya da yılan sarıyor. Söyleye söyleye ağzımızda tüy bitti” diye şikayette bulundu.

Bunun üzerine Gülay, Zonguldak’a gereksiz çok şey yapıldığını belirterek “Bir ışıklandırma yaptılar. 100 küsür bin TL para harcadılar. Demirpark’ın yanına bir şelale yaptılar. 100 küsür bin TL para harcadılar. Zonguldak’ın simgeleri olması lazım. Madenci, madenci feneri, tren gibi. Her gelen kendi gönlüne göre yaptı. Zonguldak’a bir şey yaparken hanımların fikrini alarak yapacağız. Hanımlar daha açık fikirli, hem de daha dikkatli oluyorlar. Uçuk kaçık vaatlere kanmayın. Yapılabilir şeyler olması lazım” diye konuştu.

“HANIMLARIN HEPSİ UÇUK KAÇIK PROJELER GÖRMEK İSTEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER”

Ontemmuz Mahallesi Karlık Sokak gezisini tamamlayan Gülay “Halkevi’ne yaptığımız ziyarette gördüğümüz ilgiden memnunuz. ‘Gürkan Gülay Başkanımız gelmiş’ demesi bizi gururlandırıyor. Hanımlar 4 seneden beri başkanlık yapan belediye başkanını tanımadıklarını söylüyorlar. Ben diğer adayların bunları seyrederek insanların çalışarak nerelere gelebileceğini görmesini istiyorum. İnşallah bu seçimi biz alacağız. Hanımların hepsi aynı görüşte, uçuk kaçık projeler görmek istemediklerini söylediler. ‘Özellikle yolumuzu, suyumuzu istiyoruz’ dediler. İşte bizim projelerimizi ne kadar benimsediklerini, mahalleler için ne kadar gerekli olduğunu söylediler” diye konuştu.

“30 MART’TA ONLAR KİMİN BİRİNCİ OLACAĞINI BİLİYORLAR”

Halil Furat’ın “Biz birinciyiz, ikinciler birbirini kendi arasında yesin” açıklamasına yanıt olarak Gülay, şunları söyledi; “30 Mart’a bir şey kalmadı, bunu daha önce AKP için söylemiştim ama kendisi de artık yavaş yavaş bavullarını hazırlamaya başlasın. 30 Mart’ta onlar kimin birinci olacağını biliyorlar. Rat’ta ki seçim bürosu açılışında ‘Bizim rakibimiz MHP’ açıklaması kime ait, bunu ona sorun.”

“AKDEMİR, ESNAF GEZİLERİNDEN ZİYADE MAHALLELERE ÇIKIP VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ”

Gülay, Muharrem Akdemir’in Pazar gezisinde “Benim rakibim benim” açıklamasına şu şekilde yanıt verdi; “Çarşı merkezdeki esnaf gezilerinden ziyade mahallelere çıkıp vatandaşlardan özür dilemeli, 4 yıldır mahallelere çıkamadığı için ‘Beni affedin’ demesi gerekir. Rakibin kim olduğunu o iyi biliyor. İki siyasi parti birbirlerini eleştirmektense hep MHP ve Gürkan Gülay üzerinde duruyorlar. İki partinin de mecliste bir sacayağı var. O kadrolar iki partiden de kim gelirse gelsin işlerini gördüreceklerini düşünüyorlar. Ama ben ikisine de söylüyorum. Artık tekere çomak sokan bir belediye başkanı adayı var. Düzeni hakkıyla hukukuyla önetecek bir parti var. Kendilerine çeki düzen versinler. Giderayak belediyeyi kimse talan etmesin. Bunların hesabını tek tek sorarım.”
Editör: Pusula Gazetesi