SON DAKİKA...
İlk haber üzerine Pusula´ya bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Halil Furat, parti kulislerinde dolaşan ´Erkan Haberal CHP´nin eski meclis üyelerini ve pek çok ismin üzerini çizdi" şeklindeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Milletvekili Mehmet Haberal´ın cezaevinden çıkmasının ardından gerek Erkan Haberal´ın gerekse Cevdet Uğurlu´nun bu konulara karışmadıklarını söyleyen Furat; "Böyle bir şey olmadı. Liste konusunda bir müdahaleleri olmadı. Hatta Şenol Şanal´ın bile listede yer almasını istemediler. Milletvekillerimizle birlikte bir değerlendirme yapacağız. Ama Erkan Haberal´ın bu konuda bir önerisi veya listeyi çizmesi gibi bir durum söz konusu olmadı. Vallahi olmadı billahi olmadı. İki çocuğumun üzerine yemin ederim olmadı" dedi.
___


İLK HABER
CHP´nin Zonguldak Belediye Meclisi için hazırladığı muhtemel listede mevcut üyelerden hiç birisinin bulunmadığı yönündeki iddialar tartışma yarattı.

Parti kulislerinde son üç gündür konuşulan iddialarla birlikte listeden sızan muhtemel isimler arasında Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, Pazarcılar Odası Başkanı Süleyman Özdoğan, Milletvekili Mehmet Haberal´ın yeğeni Şenol Şanal, Olcay Can, Eren Enerji Termik santralinden ekonomik destek aldığı ortaya çıkan Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Tayfun Demir, Gökhan Demir yer alıyor.

Parti kulislerinde asıl tartışma yaratan başka bir iddia ise CHP Milletvekili Mehmet Haberal´ın oğlu Erkan Haberal´ın taslak halindeki listeden pek çok ismi çizdiği yönünde.

Zonguldak Belediye Meclisi´nde halen görev yapan ve aday adaylığı müracaatı yapan üyelerinin tamamının da üstü çizilenler arasında olduğu belirtiliyor.

Aday adayları İl Başkanı Halil Furat´tan bu konuda açıklama bekliyor.

Editör: Pusula Gazetesi