Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 37’nci Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’ndaki kongrede, eski Başkan Alaattin Toros ve mevcut Başkan Osman Köksal Bahar yarıştı. Bahar 550 oy, Toros 330 oy aldı.

Kongreye, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP İl Başkanı Halil Furat da katıldı.

Divan için verilen önerge sonucunda Divan Başkanlığı’na Cahit Yıldırım seçildi. Yıldırım’ın gündemi okumasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 2010-2011-2012-2013 gelir-gider hesapları ibra edildi. Gelir giderin ibrasının ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ibra edildi.

Faaliyet raporlarının ardından ilk konuşmayı Alaattin Toros yaptı, fakat kongreye katılan şoför esnafı Toros’un konuşmasına müsaade etmeyerek yuhaladılar.

TOROS: “BAHAR’IN 3 TANE YÜZ KIZARTICI SUÇTAN SABIKASI VAR”

Tüm müdahalelere rağmen konuşmaya çalışan Alaattin Toros, mevcut Başkan Osman Köksal Bahar’ın 3 tane yüz kızartıcı suçtan sabıkası olduğunu iddia etti. Toros şunları söyledi:

“2005 yılında başkan olarak seçime girdim. Beni karalayan arkadaşımız benim yönetim kurulundaydı. O zaman ben bu kadar kötü adamdım da listede ne işin vardı? Arkadaşımız sürekli bana sataşıyor. Ben 2001 yılından itibaren başlamak istiyorum. 2002 yılında yönetim kurulu beni görevden aldı ve benim yerime Muharrem Coşkun oturdu. Duraklarda ‘Seçim sürecinde onun mahkemeleri var, suçlu’ diye birçok konuşma yaptı, ama ben seçimi kazandım. Ben 2005 yılında başkan olarak seçime girdim ve beni karalayan arkadaşımız benim yönetimimdeydi. Ben kötü adamsam, yanlış adamsam benim listemde neden yer aldı. Eski yönetiminden 7 tane arkadaşım yeni listemde ve hepsi beni destekliyor. Yeni yaptığım yönetim kurulu listemim hepsi, beyaz sayfa, bir fiil şoförlük mesleğini yapan arkadaşlarımızdır. Bahar’ın sicil kaydını getirdim. 3 tane yüz kızartıcı suçtan sabıkası var.”

BAHAR: “PARALAR NEREDE?”

Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan ve Alaattin Toros’un şoför esnafına verdiği vaatlerin boş olduğunu ifade eden mevcut Başkan Osman Köksal Bahar, Toros’un geçmişte odayı zarara uğrattığı ve o paraları nereye harcadığını sordu. Üyelerin, “Paraları yedi. Dansözlerle yedi” diyerek tepkilerini dile getirmeleri üzerine Bahar, şunları söyledi:

“Alaattin Toros doğru söylüyor; ben o beyefendinin yönetim kurulundaydım. Ben yönetime girdiğimin 5’inci ayına kadar kendisini defalarca kez uyardım. Dedim ki, ‘Sayın Başkan, burayı bakkal dükkanı gibi yönetiyorsun. Bu bir esnaf odasına yakışmaz.’ Yönetim Kurulu’na bunların nasıl imzalattığı belli... 5’inci ayında savcılık ve Emniyet Müdürlüğü’ne bu odanın nasıl soyulduğuna dair dilekçe verdik. O günün Denetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Aydın arkadaşımıza, ‘Bu oda soyuluyor. Lütfen İçişleri Bakanlığı’na da bir dilekçe siz yazın’ dedim ve yazdırdım. Akabinde Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi, odaya bir baskın yaptı ve arkadaşı ve diğer arkadaşımızı 3 sene ceza yattı. Şimdi soruyorum; bu odayı zarara uğratan bir başkan olabilir mi? Mahkemelik eden, TTK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi ile icralık eden bir başkan, Emniyet Müdürlüğü’nün kayıtlarında ‘zimmete para geçirme, dolandırıcılık, rüşvet, usulsüz evrak düzenlemek ve görevi kötüye kullanmakla’ suçlanırken hangi yüzle aday oluyor? 1975 model bir enter marka aracıyla beraber 1975’te vergi kaydı açık duruyor. Üzerinde şu an herhangi bir ticari aracı da yok. Sen neyi temsil ediyorsun? Taksici misin, minibüsçü müsün, kamyoncu musun, kamyonetçi misin, nesin sen? Bir de gidiyorsun seçim kuruluna, ‘bunlar faaliyetini yürütmüyor’ diye şikayette bulunuyorsun. Sen hangi faaliyetini yürütüyorsun da bizi şikayet ediyorsun. Sen bu esnafın ne kadar daha duygu ve düşüncelerini sömürüp de son vuruşunu yapmaya çalışıyorsun? O yanındaki bu camiaya ihanet eden arkadaşlarınla birlikte bu esnafın hak ve hukukunu nereye kadar gasp edeceksin? Senin işin ne? Ne iş yapıyorsun? Siz yediemin deposundaki 7 tane aracın soyulmasıyla yargılanıyorsunuz. 7 tane araç kayıp. Bugüne kadar odanın plaka gelirlerini de cebinize atıyordunuz. Sizin SRC belgesi verme yetkiniz var mı? Yok. Ama 300 liradan 300 kişiye dağıttınız. Sen çalıştırdığın personele maaşını vermedin. Odayı aldığımız günden bu yana 3 milyon TL borç ödedik. Zor durumda olan arkadaşlarımız 300-500 arası bağış yaptık. 18 tane şoför arkadaşımızın çocuğunu okutuyoruz. 10 durak yaptım, 5 durağında yapımına yardımcı olduk. Yediemin deposuna düşüp de zorda kalan arkadaşlarımızın hiç birinden otopark parası almadık. Şoförler Odası’na yeni bir bina yapacaktın da şimdiye kadar neredeydin? Nerede o paralar? Buradaki esnafın hepsi onunda bizim de ne olduğumuzu biliyor. Muharrem Başkanımıza (Muharrem Coşkun) laf atıyor. Keşke onun gibi olsaydınız. Ne odasını icralık, ne de mahkemelik yaptı. Göreve geldiğimden bu yana kimsenin hakkını yemedim, yedirmeyeceğim. Allah bana hak yedirmeyi nasip edecekse, göreve gelmeyi de nasip etmesin.”

Bahar, konuşması sırasında kendisine gülen rakibi Toros’a, “Sayın Başkan Adayı o kadar pişkinsiniz ki hala gülebiliyorsunuz. Bu insanlardan helallik alın” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Bahar, 550 oy, rakibi Toros 330 oy aldı. Yeniden Başkan seçilen Bahar’ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Serkan Temel, Engin Kızılkan, Alpay Aşcı, Basri Demirel, Mustafa Ateş, Oktay Kudu, Yusuf Karlıdağ, Barış Bahadır.

Denetim Kurulu’na ise; Basri Şahin, Ömer Şahintürk ve Necmi Yılmaz seçildi.



Editör: Pusula Gazetesi