Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nin (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen &[#]8220;Anadolu Arkeolojisinde İletişim Ağı ve Sosyal Organizasyon&[#]8221; başlıklı &[#]8220;Tematik Arkeoloji Serisi Sempozyumu&[#]8221; dün başladı. 2 gün sürecek sempozyuma, 9 üniversiteden öğretim üyesi, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı. İlki geçen yıl Trakya Üniversitesi´nde yapılan sempozyumda bu yıl arkeolojik dönemlerdeki iletişim ağı ve buna bağlı gelişen sosyal organizasyon başlıkları tartışılıp değerlendirilecek.

Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu&[#]8217;nda düzenlenen açılış toplantısına; BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Ereğli Belediyesi Başkan Danışmanı Raif Tokel, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, BEÜ akademik ve idari personeli ile Arkeoloji Bölümü öğrencileri katıldı.

BAYSAL: &[#]8220;ARKEOLOJİ POPÜLER BİR BİLİM DALIDIR&[#]8221;

Sempozyumun açış konuşmasını BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Baysal yaptı. Baysal, konuşmasında, arkeolojinin popüler bir bilim dalı olduğunu vurgulayarak, &[#]8220;Arkeolojinin popülerliği tüm yeniliklere ve tüm disiplinlere açık olmasından kaynaklanıyor. Disiplinler arası çalışma arkeolojinin temelini oluşturuyor. &[#]8216;Tematik Arkeolojisi Serisi&[#]8217; adlı bu sempozyumun da çıkış noktası bu kooperatif çalışma biçimidir. Ülkemizin farklı üniversitelerinden sempozyuma katılan değerli akademisyenlere ve ilgililere teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun her aşamasında bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer&[#]8217;e ve çalışma arkadaşlarımıza, tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.

GÜVEN: &[#]8220;EN ÇOK ARKEOLOJİ BÖLÜMÜNÜN AÇTIĞI SEÇMELİ DERSLER TERCİH EDİLİYOR&[#]8221;

Toplantıda bir konuşma yapan BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven de, Zonguldak ve Bülent Ecevit Üniversitesi hakkında kısa bilgi verdi. Güven, Zonguldak göç verirken BEÜ´nün göç aldığını, 11 ayrı kampüste, 11 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksek okulu, 1 konservatuvar ve 3 enstitü ile hızla geliştiğini söyledi. Güven, Ereğli´de ve Filyos´ta büyük arkeolojik sit alanlarının bulunduğunu hatırlatarak, "Önemli arkeolojik projeleri yürütmekte olan bilim insanları, araştırmacı ve uzmanların katıldığı bu sempozyum, Zonguldak´ın arkeolojik geçmişine de ışık tutacaktır" dedi.

Prof. Dr. Güven, Arkeoloji Bölümü&[#]8217;nün öğrenciler tarafından son dönemde tercih edilen bölümlerden biri olduğunu vurgulayarak, &[#]8220;Fen Edebiyat Fakültelerinin öğrencileri en çok Arkeoloji Bölümü&[#]8217;ne ait seçmeli dersleri tercih ediyorlar. Bu da bölümün ne denli ilgi gördüğünü ifade etmeye yetiyor. Arkeoloji Bölümümüz, içinde bulunduğumuz akademik yılda ilk öğrencilerini aldı. 40 öğrencimiz bu bölümde öğrenim görmeye başladı. Çalışkan ve başarılı bir akademik kadromuz var. Eğitim ve öğretimin yanı sıra bilimsel çalışmalarını sürdürüyorlar. Bölümün düzenlediği bu Sempozyumun yeni ortak bilimsel çalışmaların başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Sempozyuma emek veren arkadaşlarımı kutluyorum, katılan tüm konuklara Üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.

Sempozyum, bugün gerçekleştirilecek oturumların ardından sona erecek.
Editör: Pusula Gazetesi