Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Kozlu Belediye başkan adaylarının Yusuf Çetin olduğunu açıkladı. Parti binasında düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Kozlu Belediye Başkan Adayı Yusuf Çetin, yaşanabilir bir Kozlu oluşturmak için aday olduğunu belirterek, iddialı konuştu. Çetin, “44 yıllık Milli Görüş davasının 30 yıl önce şereflendirdiğim ve baş müşahit, mahalle temsilciliği ve ilçe başkanlığı olarak yaptığım görevler esnasında edindiğim bilgi ve birikimimizi ve düşüncelerimizi eğer Kozlu halkı bize teveccüh gösterirse yaşayarak ispatlamak için adayım” dedi.

Çetin, konuşmasında şunları söyledi:

ÇETİN: “BU SEÇİM, TARİHİ BİR SEÇİMDİR”

“Her seçim önemlidir. Ancak bu seçim tarihi bir seçimdir. İnşallah ‘Bismillah’ diyerek, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin startını veriyoruz. ‘Asıl yarış şimdi başlıyor’ diyoruz. Türkiye’de efsane hizmetleriyle belediyecilikte çığır açan Milli Görüş kadroları, bu seçimlerde yönetimi devralarak, milletimizi özlediği hizmetlere yeniden kavuşturacaktır. Ancak şundan emin olunuz. Bu seçimlerde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla, Türkiye’nin yolunu yönünü de belirleyeceğiz. Sadece Kozlu’muzun değil, bir bütün olarak Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz. Türkiye, batıya uydu mu olacak, yoksa İslam ülkelerinin öncüsü mü olacak? İslam Birliği mi kuracak, yoksa AB kapısında mı bekleyeceğiz? Mazlumlara umut mu salacak yoksa zalimlere payanda mı olacağız? Yeni bir dünya mı kuracak, yoksa Küresel beylere taşeron mu olacağız? Mazlum milletlere lider olacak kadroları kurmak için adayım.”

“KÖTÜ GİDİŞE ‘BU BÖYLE GİTMEZ’ DEMEK İÇİN ADAYIM”

“Emekli, işçi, esnaf ne durumda? Hepsi perişan. Hepsi yoksulluk ve hayat pahalılığı altında inim inim inliyor. Dış politikada ise, Uzakdoğu ülkelerinden sonra emperyalizm şu anda 20’nci Haçlı seferini yapıyor. Adım adım ‘Büyük İsrail Projesi’ uygulamaya konuyor. Sudan ikiye, Irak üçe, Libya yediye bölündü. Mısır’ın akıbeti ortada… Suriye paramparça. Burnumuzun dibinde yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Ama iktidar Ortadoğu’daki yangını söndürmek yerine körükle gidiyor. Tüm bu kötü gidişe ‘bu böyle gitmez’ demek için adayım. Şehirler, binalar topluluğu değil, insanların ihtiyaçlarını karşıladığı yaşanabilir mekanlardır. Bu açıdan insana hizmet esas alan hak ve adalet merkezli belediyecilik, halkın saadetini temel amaç kabul eder. Kozlu’muzun gelişiminde izlenecek yol farklı bakış açılarının özgür bir ortamda tartışılması ve her aşamada toplumun görüş ve düşüncesi alınması ile olacaktır. Bu noktada bütün milletimiz gibi Kozlumuzda ahlaki ve manevi değerlerini yerel düzeyde iktidarda taşıyacak, sevgi ve şefkatin odak noktası haline gelebilecek yeni bir kadro arayışındadır.”

“YENİ BİR ZİHNİYET SEÇİMİ YAPMANIN ZAMANI GELMİŞTİR”

“Kozlumuzun eski hastalıklarla devam edilmeyeceğini artık bir yönetimde zihniyet dönüşümü gerçekleşmesini beklemektedir. Gündelik hayatın doğallığı içerisinde insanları geleceğe yönlendirecek ve moral duygularını güçlendirecek bir yaşam alanı kurmak için yeni bir zihniyet seçimi yapmanın zamanı gelmiştir. Yaşanabilir bir Kozlu oluşturmak için adayım. 44 yıllık Milli Görüş davasının 30 yıl önce şereflendirdiğim ve baş müşahit, mahalle temsilciliği ve ilçe başkanlığı olarak yaptığım görevler esnasında edindiğim bilgi ve birikimimizi ve düşüncelerimizi eğer Kozlu halkı bize teveccüh gösterirse yaşayarak ispatlamak için adayım.”

KAR: “MERKEZ ADAYIMIZ SECAATTİN GONCA DEĞİL”

İl Başkanı Sadık Kar ise, Genel Merkezin, merkez adayını kendisini gösterdiğini, fakat açıklama yapmak için erken olduğunu söyledi.

Adaylık konusunda adı geçen Secaattin Gonca’nın gözündeki bir rahatsızlık nedeniyle adaylıktan geri çekilmek istediğini ve bu seçime Secaattin Gonca ile girmeyeceklerini belirten Kar, “Secaattin Gonca ile belki seçim çalışmalarımızı birlikte yapabiliriz, ama kesin olarak bu dönem adayımız değildir. Genel Merkezimiz benim olmam konusunda karar aldı, fakat bir şey söylemek için erken. Birkaç güne kadar bu da netleşecektir. O zaman yine sizlerle paylaşacağız. Diğer adaylarımız ise; Beycuma Sezai Çakmaklı, Elvanpazarcık İshak Aydın, Karaman İsmail Özdoğan, Alaplı Tuğsal Çetin, Gümeli Hasan Oktay, Nebioğlu: Cengiz Akın, Saltukova Gökhan Çetin, Devrek Ramazan Dernek, Gülüç Hakkı Yıldız, Kandilli Nihat Saral, Gökçebey Osman Bayraklı, Kilimli Kenan Zeren, Gelik Mehmet Baki, Muslu İsmail Çakır” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi