ZONGULDAK Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akca, 10 yıldır içtiği sigarayı, 2008´de hastane bünyesinde kurulan Sigarayı Bırakma Polikliniği sayesinde 2 ay önce bıraktı. Dr. Akca,"Sigarayı bırakınca nefes aldığımı hissetmeye başladım" dedi.


Gökçebey Devlet Hastanesi´nde görev yaparken 15 ay önce Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi´ne başhekim olarak atanan Dr. Fatih Akca, hastanede faaliyet gösteren Sigara Bırakma Polikliniği´nde gördüğü tedavi ile sigarayı bıraktı. Dr. Akca, 2 ay önce başladığı tedavisinin devam ettiğini ve bu sürede hiç sigara içmediğini söyledi. Dr. Akca, şöyle konuştu:

"Daha önce sigarayı bırakmak için çok değişik denemelerim olmuştu ama başarılı olamamıştım. Buradaki hekim arkadaşların danışmanlığı ile 2 aydır hiç sigara içmedim. Sigarayı bırakınca nefes aldığımı hissetmeye başladım.Dinlenerek uyandığınızı hissediyorsunuz, enerjiniz tükenmiyor, konsantrasyonunuz çok fazla dağılmıyor.Herkese sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakmalarını öneriyorum."

5YILDA 6 BİN 740 KİŞİ BAŞVURDU

Dr. Akca, 2008´de kurulan Sigara Bırakma Polikliniği´ne şu ana kadar 6 bin 740 kişinin başvurduğunu vebunlardan yüzde 30´unun sigarayı bıraktığını söyledi. Polikliniğe başvuran hastalaratestlerin ardından ilaç tedavisi uygulandığınıbelirten Dr. Akca, "Sigara tiryakiliğiher geçen gün artıyor.Gelecek nesilleri tehdit etmeye başladı. Sigara içenlerdesolunum sistemi hastalıkları, akciğer kanseri, mesane kanseri gibi hastalıklara rastlanıyor.Bizhastanede 5 yıldır sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi