Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) günlerdir açıklanmayı bekleyen ilçe ve belde adayları, nihayet Cuma gecesi kesinleşti. Buna göre, ilçe belediye başkan adayları; Kozlu’da Ertan Şahin, Alaplı’da Nevzat Çimenoğlu, Gökçebey’de Vedat Öztürk, Devrek’te Mustafa Semerci, Çaycuma’da Mithat Gülşen, Ereğli’de Hüseyin Uysal, Kilimli’de Seçkin Özdemir oldu.

Belde belediye başkan adayları ise, Beycuma’da Vural Kundakçıoğlu, Elvanpazarcık’ta Hüseyin Uzun, Karaman’da Yusuf Alboğa, Filyos’ta Ömer Ünal, Nebioğlu’nda Ertan Aydoğan, Perşembe’de Rasim Miyanyedi, Karapınar’da Ercan Kınanç, Saltukova’da Adil Düzlü, Çaydeğirmeni’nde Satılmış Gebeş, Çatalağzı’nda Mehmet Alim, Gelik’te Burhan Sezgin, Muslu’da Caner Baydar, Gülüç’te İsmail Yılmaz, Ormanlı’da Nail Eski, Gümeli’de Şinasi Bilgen, Kandilli’de Mustafa Güldalı, Bakacakkadı’da Sezgin Özdemir olarak açıklandı.

Pusula’ya değerlendirmelerde bulunan ilçe adayları, hayırlı olmasını dilerken, yeni projelerle hizmet için geldiklerini vurguladılar.

İşte o değerlendirmeler:

ŞAHİN: “İNŞALLAH BAŞARILI OLACAĞIZ”

Kozlu Belediye Başkan Adayı Ertan Şahin: “Mutluyuz ve birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz. Bütün toplumu kucaklıyoruz. Bizim için bir süreç bitmiştir ve asıl şimdi yeni bir süreç başlamıştır. Kozlu halkımız adına hizmet için bu yola girdik. İnşallah başarılı olacağız. Parti içerisinde mücadele eden tüm arkadaşlarımızı da kucaklıyoruz. Herkese hayırlı olsun.”

UYSAL: “GELECEĞE KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ”

Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal: “Son derece mutluyum. Beni bu göreve layık gören partime şükranlarımı sunuyorum. Bizler yöremize hizmet etmek istiyoruz. Geleceğe köprü kurmak istiyoruz.”

ÇİMENOĞLU: “YENİ PROJELERLE GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

Alaplı Belediye Başkan Adayı Nevzat Çimenoğlu: “Hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Vekillerimize, Genel Merkezimize bana güvendikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Onların yüzlerini kara çıkartmamak için çalışacağız. Alaplı’mızı seviyoruz. Projelerimizle Alaplı’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Yepyeni projelerle gümbür gümbür geliyoruz. Diğer aday adayı arkadaşlarımız da bizim için çok değerliydi, ama bize kısmetmiş. İnşallah hayırlı olur.”

GÜLŞEN: “BU DÖNEM USTALIK DÖNEMİMİZ”

Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mithat Gülşen: “Biz halkımızın desteğiyle iki dönemdir hizmet etmenin onurunu, gururunu duyduk. Çaycuma ilçemiz, Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı oldu. Çıraklık, kalfalık dönemlerini geride bıraktık ve artık ustalık dönemiyle geliyoruz. Çok iyi hazırlanıyoruz. Halkımızdan da çok büyük destek görüyoruz. Çaycuma’mız da özellikle Filyos ve Liman Projesi’nin hayata geçmesiyle ilçede büyük coşku var. Konut ve emlak fiyatları da kısmen artmış bulunuyor. Çaycuma’nın nüfusu yüzde 50 büyüdü. Daha da büyüyeceğiz. Altyapı olarak da tamamlama noktasındayız. Şehrimizin önü açıktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Teşkilatımıza, Genel Merkezimize ayrıca teşekkür ediyoruz.”

ÖZTÜRK: “BİLGİ VE BİRİKİMİMİ GÖKÇEBEY ADINA HARCAYACAĞIM”

Gökçebey Belediye Başkan Adayı Vedat Öztürk: “Bana güvenenlere, halkıma, bana sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben onlara layık olmaya çalışacağım. Gökçebey’in sorunlarını biliyorum. Belediyecilik adına tüm bilgi ve birikimlerimi Gökçebey adına harcayacağım. Şu ana kadar çalıştığım belediye başkanlarımın tecrübeleriyle Gökçebeyi’mizi en iyi yere taşıyacağım. Hayırlı olmasını diliyorum.”

SEMERCİ: “YENİ PROJELERLE GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN İLÇEME VE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET EDECEĞİM”

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci: “Yaklaşık 10 yıldan bu yana Devrek Belediye Meclis üyeliği yaptım ve Özcan Ulupınar’ın milletvekili seçilmesinden sonra üç yıldan bu yana da Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Beni tekrar bu göreve layık görenlere teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah yapılacak seçimlerde Devrekli vatandaşlarımızın vereceği desteklerle yeniden ve yeni projelerle gece-gündüz demeden ilçeme ve vatandaşlarımıza hizmet edeceğim.”

ÖZDEMİR: “HİZMETLERİMİZE AYNI HIZLA DEVAM EDECEĞİZ”

Kilimli Belediye Başkan Adayı Seçkin Özdemir: “Biz 4,5 senedir seçim sürecindeyiz. Hizmetlerimizle bu süreci başlatmıştık. İşin polemiğinden uzak durup alt yapısından üst yapısına kadar yapmıştır. Kilimli’de hizmet yarışında öne çıkmaya gayret sarf ettik. Bunları yaparken de çok değerli vekillerimiz ve teşkilatımızla istişare halinde bulunduk. Hep beraber çalıştık. Pazaryerinde, sanayisine kadar hep beraber adımlarımızı attık. Dolu dolu günler geçirdik. Biz seçim vaatlerinde söylediklerimizin fazlasını yaptık. Kalıcı hizmetler yaptık. Göreve geldiğimiz günden bu zaman kadar hakikaten kimsenin cesaret, hayal edemedi, düşünse bile beceremediği çalışmaları hayata geçirdik. Bunları yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bunlar kısa zaman içerisinde başarılan hizmetlerdir. Her zaman biz olduk. ‘Ben yaptım’ demedik. Adaylığımızla ilgili de baştan itibaren kuşku duymadık. Bazı söylenenlerden de rahatsız olmadık diyemeyiz. Ortada bir emek var. Teşkilatımız bize sahip çıkmıştır. Bunun mutluluğunu da yaşadık. Hayırlı olmasını diliyoruz.”
Editör: Pusula Gazetesi