CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yazılı açıklamasında, emeğin başkenti olmanın haklı onurunu taşıyan Zonguldak için 1 Mayıs kutlamalarının daha büyük anlam ifade ettiğini ifade etti.
1 Mayısın, ülkenin her tarafında barış, kardeşlik ve dayanışma içinde türkülerle kutlanmasını dilediğini belirten Köktürk, şunları kaydetti:
´´Dünya emekçilerinin yanı sıra 1 Mayıs´ı, işçi ve emekçilerimiz de başta Taksim olmak üzere barış içinde kutlayacaklardır. 1977´de Taksim´de yitirdiğimiz emekçilerimizle, aramızdan ayrılan emek mücadelesinin önderlerini saygıyla anıyorum.´´
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çalışma ve ekonomi hayatının temel dinamosu konumunda bulunan işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı´nı yürekten kutladığını belirtti.
Üretimin temel unsuru olan insan emeğine gerekli değerin verilmesi gerektiğini belirten Posbıyık, şunları kaydetti:
´´Yıllarca emeğin başkenti olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan Zonguldak ve çevresinin bugün geldiği nokta ve istihdam konusunda yaşadığı sıkıntı bellidir. Bu noktada işçilerin haklarının karşılanması, sorunlarının giderilmesi ve yeni istihdam alanlarının aciliyetle açılması gerekmektedir. İşçi Bayramı´nın sevgi, barış, dostluk ve demokrasi sınırları çerçevesinde kutlanması tek temennimizdir.´´
CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ise ekonomik krizin etkileri dolayısıyla 1 Mayıs´ın buruk kutlandığını belirtti.
Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar da yayınladıkları mesajlarla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı´nı kutladılar.
Editör: Pusula Gazetesi