Katkılarından dolayı belde belediye başkanları esnaf adına teşekkür etti. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, veremin halen çağın en tehlikeli hastalıklarından biri olduğunu ifade etti.


Kandemir, esnafların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirterek; "Bugüne kadar Çaycuma merkez olmak üzere Saltukova, Karapınar, Perşembe ve Nebioğlu beldelerimizde esnaflarımızı verem taramasından geçirdik. Gezici röntgen aracı şimdi muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda köylerimizde de tarama gerçekleştirecek.


Odamıza bağlı üyeler ve yanlarında çalıştırdıkları kişiler periyodik olarak her yıl kontrolden geçmesi gerekiyor. Özellikle gıda işi ile doğrudan ilgili çalışanların mutlaka göğüs filmi çektirip boğaz ve burun kültürü ile portör muayenelerini periyodik olarak yaptırmaları gerekiyor. Yapılacak olan denetimlerde çalışanların mutlaka bu muayeneleri yaptırmış olması aranıyor" dedi.


Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü; "Verilen hizmetin vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için önemli bir hizmettir. Bu konuda özverili çalışmalarından dolayı Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir´e belde halkım adına teşekkür ederim" dedi.


Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç; "Beldemize gelen Ereğli Verem Savaş Derneği gezici röntgen aracı vatandaşlarımız ve bizler tarafından memnuniyetle karşılandı.


Yapılan hizmete ön ayak olan Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir´e belde halkımız adına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu; "Perşembe Beldemize gelerek vatandaşlarımızın verem taramasını yapan verem savaş gezici röntgen aracı memnuniyet vermiştir" dedi.


Ayrıca Perşembeli bir esnaf tarafından verilen hizmetten dolayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir´e çiçek taktim edildi. Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan; "Beldemizdeki esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın Verem taramasının ayaklarına kadar getirilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu hizmette emeği geçen herkese belde halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.


2009 yılının ilk dört ayında yaklaşık 5 bin kişiyi sağlık taramasından geçirdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Erdoğan, bu yıl sonuna kadar 50 bin hedefine ulaşacaklarını da ifade etti. Erdoğan; "Biz gönüllü bir kuruluşuz. Gezici röntgen aracımızı almak için büyük uğraşlar verdik. Zonguldaklı İşadamları katkı sunuyor. Bizler de bu destekler sayesinde köylerimizde, toplu yaşama alanlarında verem taramalarını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi