ZONGULDAK´ta, Suriyeli sığınmacıların fotoğraflarından oluşan sergiden elde edilen gelirle sağlanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi Suriye´ye ulaştırılmak üzere Hatay´a gönderildi.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu´nun 2 hafta önce düzenlediği fotoğraf sergisinden elde edilen gelirle sağlanan gıdave giyecektenoluşan yardım malzemeleri 2 TIR´a yüklendi. Yardım TIR´ları, Ontemmuz Mahallesi Acılık Cami önünden dua edilerek uğurlandı. Dua öncesi konuşanMemur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, sergiden elde edilengelirlegıda vegiysialdıklarını söyledi. Yardımların tamamen insani yardım amaçlı olduğunu belirten Aşkar, şöyle dedi:

"Birileri bugünlerde provokasyon yapmaya çok istekli görünüyor.TIR´larda farklı şeyler olduğunu söyleme sevdası oluştu birdenbire. TIR´lara yüklenen malzemeler video ve fotoğraflarla tamamen kayıt altına alındı. Bugün Türkiye´nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bugün Türkiye´nin ayrışmaya değil kaynaşmaya ihtiyacı vardır. Bu kaynaşma noktasında da bizler tamamen insani yaklaşımlarla hareket ettiğimizi söylüyoruz."

TIR´lardaki yardım malzemelerinin önce Hatay´daki İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı´na ait depoya, oradan da Suriye´ye ulaştırılacağı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi