Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, "Zonguldak´ın Ali Bektaş´ın projelerine ihtiyacı var" dedi.

“ZONGULDAK’IN ALİ BEKTAŞ’IN PROJELERİNE İHTİYACI VAR”

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ın projelerinin “uçuk-kaçık” olarak değerlendirilmesi ve hayata geçirilemeyecek olan şeyleri vaat ettiği yönünde eleştiride bulunanlara da yanıt veren Uçar, “Hükümetimiz, Kanal İstanbul Projesi’ni açıkladığı zaman dünya basını rahatsız oldu. Çünkü ülkemizin bu projelerle dünyada ön plana çıkmasını istemiyor. Biz dünyada ilkleri yapma adına bir adım atmışız. Bunlardan bir tanesi de Marmaray’dır. Bunlar ‘çılgın proje’ olarak adlandırıldı ve ‘nasıl hayata geçecek?’ denildi. Zonguldak’ın da Ali Bektaş’ın bu projelerine ihtiyacı var. Kim başarabiliyorsa, kim yapabiliyorsa, biz onu takdir ederiz. Ama lavuar alanı, 69 Ambarları, Üzülmez Deresi’nin ıslahı hepsi yapılması gereken projelerdir. Uçuk, kaçık projeler de değildir. Kabuğumuza çekilip kalmışız ve bu şehirde hiçbir şey yapılmamış. ‘Yeni bir şeyler yapacağız’ dediğinizde de uçuk kaçık geliyor. Aslında çok normal projelerdir. Buna muhalefet edenlerin hepsi de, inanıyorum ki, bu zaman kadar AK Parti’ye oy vermemiş, oy vermeyi düşünmeyen insanlar olduğunu düşünüyorum. Ama bunun dışında Zonguldak’ı seven, Zonguldak’ta bir şeylerin yapılmasını isteyen insanların hepsinin bu projelerin arkasında olacağını umut ediyorum” diye konuştu.

“SATILMASI GEREKİYORSA, SATACAKSINIZ”

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ali Bektaş’ı, “Kozlu’daki tüm arazileri sattı ve şimdi Zonguldak’ı satmaya geldi” diye eleştiride bulunanlara, “Satılması gerekiyorsa, satacaksınız ve üzerine de bir takım ticari alanlar, işyerleri, konutlar gibi projeler uygulayacaksınız” dedi.

Satılan yerlerin değerinin çok üstünde ve atıl durumda olan araziler olduğunu ifade eden Uçar, “Kozlu’da Belediye Başkanının satmış olduğu araziler gerçek bedelinin daha üzerinde satılmıştır. Bu satılan arazilerin hepsinin üzerinde ya konutlar, ya da ticari işletmeler yapılmıştır. Bu vesileyle de insanlar burada iş, aş imkanı bulmuşlardır. Kozlu’da da işsizlik oranı oldukça düşüktür. Oysa Zonguldak’ta bizim de işletmemiz var, ama çalıştıracak işçi bulmakta zorluk çekiyoruz. ‘Satıldı’ denilen yerler, bedelinin çok aşağısında verilirse, ‘buralar satıldı’ diye eleştirirsiniz. Ama satılan yerlerin hepsi çöplüktü, atıl durumda olan arazilerdi ve hiçbir şeye yaramıyordu. Bazı yerlerde de tinerciler kümelenmişti. Şimdi o satılan yerlerin hepsinin üzerinde bir takım istihdam alanları ve şehrin güzelliğine katkı sağlanmıştır. Zonguldak’ta eski hal binasının olduğu yeri 10 yıldır; ‘Satıldı, satılıyor. Yapıldı, yapılıyor’ diye bekliyoruz. O zaman siz hiçbir yeri satmayacaksınız, üzerine yeşil alan yapacaksınız ve sonra hayvanlar gelip orada otlayacaklar. Onu mu bekliyoruz? Böyle bir şey yok. Satılması gerekiyorsa, satacaksınız ve üzerine de bir takım ticari alanlar, iş yerleri, konutlar gibi projeler uygulayacaksınız” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi