´Okul öncesi seminerleri kaçırmayın´


Şiir Çocuk ve Ata Yayıncılık ortaklarından Yaşar Şirin, "Veliler çocuklarının geleceği için, okul öncesi seminerleri kaçırmasınlar" diyor&8230;







Şiir Çocuk ve Ata Yayıncılığın amacı nedir?


Şiir Çocuk olarak asıl amacımız ana sınıfıydı, okul öncesiydi. Ata Yayıncılık ilave oldu. Şu anda okul öncesinden sekizinci sınıf dahil tüm yardımcı kitap ve dergileri bulunduruyoruz.









Başka bir sektör değil de neden kitap evi?

İstanbul´da bu işi yapan bir arkadaşım var. Zonguldak´ta Şiir Çocuk olarak bayilik vermek istiyordu. Bana önerdi ve biz de bu işe atıldık.



İşleriniz nasıl gidiyor?

Biz bu işe başlayalı bir yıl oldu. Buna rağmen işlerimiz iyi gidiyor.



Bu sektörde çalışmanın zorlukları nelerdir?


Aslında her sektörün bir zorluğu oluyor mutlaka. Ama tanıtım ve isim çok önemli. Şimdi biz kitaplarımız okullara giderek, öğretmenlerle birebir görüşerek tanıtıyoruz. Eğer talep olursa getirtiyoruz. Okul kitaplarını Milli Eğitim belirliyor. Zaten bizim kitaplarımız yardımcı kitaplar olduğu için de öğretmenler öğrencilere bizim kitaplarımızı öneriyorlar.



Kitaplara ilgi nasıl?


Ata Yayıncılık zaten çok eskiden beri bilinen bir isim. Şiir Çocuk da özellikle bu yıl çok tutuldu. Çünkü bu işi çok iyi bilen, uzman eğitimcilerle hazırlanıp, piyasaya çıktı. Onun için ilgi çok güzel.



Eğitimcilerin memnun olmadığı oluyor mu?


Her öğretmen beğenecek diye bir kural yok ama yüzde sekseni beğeniyor. Daha çok velilerin baskısıyla yardımcı kitap olarak öneriliyor.



Diğer kitap evleriyle aranızda rekabet oluyor mu?


Biz Zonguldak´ta daha çok yeniyiz. Ancak buna rağmen burada bazı firmalar sekteye uğradı. Zaten biz rekabet peşinde değiliz. Hatta aynı işi yapan kaç tane firma olduğunu bile bilmiyoruz.



Ekonomik kriz hakkında ne düşünüyorsunuz?


Kimsede para olmayınca, alım gücü azalıyor. Dolayısıyla her yerde olduğu gibi bizde de işler kötü oluyor. İnsanlar artık ekmeği bile kredi kartıyla almaya başladı. Bu da krizin ciddi boyutunu gözler önüne seriyor.



Kitap fiyatları hakkında bilgi verir misiniz?


Bizde her bütçeye göre dergi-kitap var. Biz burada toptan alınabilecek fiyatlara satıyoruz. Bir öğrenci, bizden dergi alan bir arkadaşından fotokopi çektirmiş, daha pahalıya gelmiş. Fiyatların ne kadar uygun olduğu böylece daha iyi anlaşılıyor. Biz de elimizden gelen yardımı yapıyoruz.



Son olarak öğrencilere ve velilere neler söylemek istersiniz?


Veliler okul öncesi seminerleri kesinlikle kaçırmasınlar, ilgilensinler. Ankara´dan gelen eğitimcileri çocuklarının geleceği için takip etsinler. Öğrenciler de yardımcı kitaplar için öğretmenlerine mutlaka danışsınlar.

Editör: Pusula Gazetesi