Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, seçim gezileri kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi yönetimine, çalışanlara ve tedavi gören hastalara ziyarette bulundu. Başkan Adayı Gülay, yeni hastanenin yerini onaylamadığını ifade ederek, hastanenin 69 Ambarları’na yapılması gerektiğini yineledi.

Gülay, diğer belediye başkanlarının kendi projelerini kullandığını ileri sürerek, “Rakiplerime bizim projemizi sahiplendikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Önce Başhekim Mustafa Çıtlak’ı ziyaret eden Gülay ve beraberindekiler, Eczane ve Satın Alma departmanını gezerek, çalışanlarla sohbet ederek onlardan destek istedi. Gülay’a ziyarette, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği aday adayları da eşlik etti.

“HASTANENİN 69 AMBARLARI’NA YAPILMASI ZONGULDAK İÇİN ACİL BİR İHTİYAÇTIR”

Gülay, hastane gezisi sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hastane personelimize ‘merhaba’ dedik ve hastalarımıza “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunduk. Artık 30 Mart’a gün sayıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın da bize göstermiş olduğu teveccühle 30 Mart’ta ipi göğüsleyen taraf olmak istiyoruz. Zonguldak’ta yapılacak çok iş var. Burada hastane projesinin ne kadar gereksiz olduğunu görmüş olduk. Biz daha önce söylediğimiz gibi hastanenin 69 Ambarları’na yapılması Zonguldak için acil bir ihtiyaçtır. Hem o bölgenin kentsel dönüşüm açısından, hem de bu bölgeyi sıkıştırmak, trafiği allak bullak etmenin bir manası olmadığını söylüyoruz. Buraya yapılacak masrafla 69 Ambarları, Çınartepe ve Karaelmas olmak üzere komple bir bölgenin hayatını kurtarmış olabiliriz. Yetkililere buradan tekrar sesleniyorum. Oranın zeminle alakalı bir sıkıntısı yoktur. Böyle bir algılar oluşuyorsa belediye başkanı olduğumda onlara yardımcı olurum.”

“SADECE BU PROJEMİZE SAHİPLENMESİNLER”

Diğer adayların kendi projelerini kullandığını iddia eden Gülay, “Herkesin projeleri var. Vatandaşlar bu projelerin yapılabilirlik derecesine bakıyorlar. Zonguldak’ın filme ihtiyacı yok. Gerçeklere ihtiyacı var. Zonguldak’ta yapılabilirliği yüksek projelere ihtiyaç var. Bir de acil ihtiyaçlar var. Zonguldak’ın su paraları, tapuları, kanalizasyonları ve yolları… Zonguldak’ın merkezini gösteren projelere ihtiyacı yok. Mahalleleri derleyip toparlamak bana göre daha önceliği olması gerekir diye düşünüyorum. Yıllardır Zonguldak mahallelerine hizmet gitmiyor. Sadece belirli alanlara hizmet gidiyor. Biz o hizmet yapılamayan yerlere talibiz. Rakiplerimiz de ‘Suyu ucuzlatacağız’ diyorlar. Ben kendilerine bizim projemizi sahiplendikleri için teşekkür ediyorum. Ama şunu da sormadan edemiyorum. O açıkladıkları fiyatlar geldikleri yerlerde de aynı mıdır? Eğer ‘aynı’ diyorlarsa, ben bu sefer kendilerine faturalarla cevap vereceğim. Sadece su projemize sahiplenmesinler. Sosyal yaşam merkezlerimizi, halk ekmek projemizi, halk otobüsü projemizi de projelerinin içine koysunlar ki, Zonguldak’ın acil ihtiyaçlarını görmüş olsunlar. İkinci bir sinema filmine ihtiyacımız yok” diye konuştu.





Editör: Pusula Gazetesi