Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, bugün sona erecek olan 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi yarıyılını değerlendirdi. Müdür Özbek, eğitim çalışanlarına, velilere ve öğrencilere mesajlar vererek, eğitim-öğretim yarıyılında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özbek, 635 okulda görevli 6 bin 436 öğretmen ve öğretim gören 105 bin 508 öğrencinin yarıyıl tatiline gireceğini açıkladı.

“ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN YARIYIL TATİLİNİ EN İYİ ŞEKİLDE, VERİMLİ GEÇMESİNİ DİLERİM”

İl Milli Müdürü Özbek, Pusula’ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını geride bıraktık. Siz evlatlarımız, bizim geleceğimizsiniz, başarıya ulaşmak için sorumluluk duymalı, planlı ve programlı olmaya dikkat etmeli, ulaşılabilir hedefler belirlemeli ve çalışmalarınızı kararlılıkla sürdürmelisiniz. Tatili fırsat bilip kendinizi yormadan, sıkıntıya sokmadan değerlendirin. Çocuklarımızın karne notları, onların yalnızca eğitimdeki başarısını göstermiyor, genel olarak herkesin bu konudaki çabasının da karşılığını ifade ediyor. Onlara sabır ve sevgiyle yaklaşmalı, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle işbirliği içinde çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız. Çocuklarımıza destek olup, güvenmeli, onları cesaretlendirmeli, eksikliklerini tamamlamaları için gereken katkıyı hep beraber sağlamalı ve başarılarını da ödüllendirmeliyiz. Hiçbir karne çocuklarımız kadar değerli değildir, bunu unutmayalım. Şüphesiz ki, çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işidir. Bu yolda siz çalışma arkadaşlarımıza, yönetici ve öğretmenlerimize güvenimiz tamdır. İlimizin eğitimde yakalamış olduğu başarıyı korumak ve daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürdüreceğiz. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bu vesile ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yarıyıl tatilini en iyi şekilde, verimli geçmesini dilerim.”

Karne alacak öğrencilerin okullara göre dağılımı ise şöyle:

Anaokulu: 4 bin 766, İlkokul: 33 bin 404, Ortaokul: 32 bin 766, Genel Lise: 11 bin 142, Meslek Lisesi: 15 bin 950.

Editör: Pusula Gazetesi