Samsunspor´un 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren futbolcularından Zonguldaklı Muzaffer Badalıoğlu´nun eşi Şükran Badalıoğlu, "Aşk birlikteliğiydi bizimkisi. 6 yıl sürdü evliliğimiz. Bizim hikayemiz Ocak´ta başladı, Ocak´ta bitti. Başlangıç ve son Ocak´ta oldu" dedi.

Samsunspor kafilesini 20 Ocak 1989 günü Malatya deplasmanına giderken otobüsleri Havza İlçesi´nde kaza yaptı. Kazada, Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Tomiç ile şoför Asım Özkan yaşamını yitirirken bir çok futbolcu da yaralandı. Bugün başkanlık koltuğunda oturan ve o gün takım kaptanı olan Emin Kar, Samsunspor ve Türk futbolunun en kara gününün 20 Ocak 1989 olduğunu söyledi.

´HERKES BİZİM EVE GELDİ´

Yaşamını yitiren futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu´nun eşi Şükran Badalıoğlu, o kara günü asla unutmadığını belirterek şunları anlattı:

"Muzaffer´i saat 08.00´de evden yolcu ettim, 10.30- 11.00 gibi kaza haberi geldi. Kaza olunca herkes bizim eve geldi. Muzafffer´in ´bir şeyi yok merak etme´ dediler. Madem bir şeyi yok, ´neden benim evimde toplandınız´ diyorum o zaman. ´Senin evin merkezde olduğu için burada toplandık´ dediler. Tabi o zaman cep telefonu da yok, haber alamıyorum. Aradan biraz zaman geçti ve bana Muzaffer´i kaybettiğimizi söylediler. Dünya başıma yıkıldı o anda."

´KIZIMIZ 4 YAŞINDAYDI´

Eşi Muzaffer Badalıoğlu´nun öldüğünde 27 yaşında olduğunu dile getiren Şükran Badalıoğlu şöyle devam etti:

"Kızımız Selen 4 yaşındaydı. Onu büyütmek, yetiştirmek kolay olmadı. Genç olduğunuzda hayatla mücadele etmek de kolay olmuyor. Güzel bir evliliğimiz vardı. Muzaffer hakikaten mükemmel bir insandı. Gerçekten dört dörtlük bir insandı. Neşeliydi, evine, çocuğuna sahipti. Hayatı seven, sevdiren bir insandı. Biz ikimiz de Zonguldaklıyız. İkimizde orada doğup büyüdük. Aynı lisede okuduk. 22 Ocak 1979´ta çıkmaya başladık. 1983´te evlendik. 1985´te Samsun´a geldik. Aşk birlikteliğiydi bizimkisi. 6 yıl sürdü evliliğimiz. Bizim hikayemiz Ocak´ta başladı, Ocak´ta bitti. Başlangıç ve son Ocak´ta oldu."

Eşini kaybettikten sonra uzun yıllar Samsun´da kaldığını ve buradaki düzenini bozmadığını söyleyen Şükran Badalıoğlu, "Hem benim ailem hem de Muzaffer´in ailesi Zonguldak´ta. Ama ben kendimi buraya ait hissettim hep. Muzaffer keşke yaşasaydı. Kızının büyüdüğünü görebilseydi. Keşke böyle bir kaza hiç yaşanmasaydı. Ama kader. Kaderin önüne geçilmiyor" diye konuştu.

KIZIYLA BİRLİKTE İSTANBUL´A YERLEŞTİ

Kızları Selen´in endüstriyel tasarım okuduğunu ve İstanbul´da iş hayatına atıldığını belirten Şükran Badalıoğlu, "Ben de okulu bitince onunla birlikte İstanbul´a taşındım. Ama bir yanım hep Samsun´da. Bu şehri asla unutmayacağım. Eşimi burada kaybettim. Dostlarım arkadaşlarım hep burada. Bir yanım hep Samsun´da olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi