Belediyeler Birliği’ne bağlı Ulutan Barajı´nın elektrikleri kesilmesi üzerine kent akşam saatlerine kadar susuz kaldı. Sık sık yaşanan bu durum nedeniyle mağdur olan vatandaşların tepkisi, Vali Ali Kaban’ı harekete geçirdi. Vali Kaban Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başta olmak üzere Metropoliten Belediyeler Birliği bünyesindeki belediyelerin başkanlarını, EnerjiSA ve baraj yetkililerini acil olarak toplantıya davet etti. Yapılan görüşmelerde sorunun muhatabının vatandaş olmadığı halde yaşanan mağduriyete dikkat çekildi. Vali Kaban, 600 bin lira olan elektrik borcunun ay sonuna kadar ödeneceği sözünü aldı. EnerjiSa yetkilileri de bu anlaşmayı kabul etti. Elektrik kesintisinin giderilmesinin ardından şehre yeniden su verildi. Şebekelerin boşalması nedeniyle özellikle yüksek kesimlere suyun ulaşması zaman aldı.

Toplantı sonrası Pusula’nın sorularını yanıtlayan Vali Kaban, bundan sonra bir koordinasyon sorunu yaşanmaması için bir Vali Yardımcısının konuyu özellikle takip edeceğini ifade etti.

KABAN: “KONU ÖZELLİKLE TAKİP EDİLECEK”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, şunları söyledi:”

“Barajın elektriğinin kesildiği, şehrin suyunun kesildiği ve şehrin susuz kalabileceği endişeleri nedeniyle belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Ödemede bir sıkıntı olduğu anlaşıldı. Tabii bazen aksamalar yaşanabiliyor. BEDAŞ’ın bir kesme emri olduğunu görünce Merkez, Kozlu, Kilimli ve Muslu Belediye Başkanı arkadaşlarımız konuya ciddiyetle eğildiler. Birliğin Başkanı Çatalağzı Belediye Başkanı ve onun borcu yok. Suyun kesilmesi toplumsal bir olaydır. Biz bunu kendilerine ilettik. BEDAŞ yetkilileri de anlayışla karşıladılar. Ay sonuna kadar ödemeler yapılmak kaydıyla arkadaşlarımız söz verdiler ve elektrikler de tekrar verildi. Bir daha böyle bir koordinasyon eksikliği olmaması için bu konuyu bir Vali Yardımcısı arkadaşımız özellikle takip edecek.”

ALİM: “BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN BORÇLARINI ÖDEMELERİNİ İSTİYORUZ”

Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı ve Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim ise, belediye başkanlarının borçlarını ödemelerini istediklerini belirterek, “Ulutan Barajı bizim için çok önemli. Su ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz ve Ulutan Barajı varsa, belediyeler ve bizler varız. Su akmadığında belediyeler kötü duruma düşüyor. Belediye başkanı arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın borçlarını ödemesini isteriz. Çalışanlarımız da bizim için çok önemli. Çalışanlarımıza da 3 aylık borcumuz vardı. 2 aylık maaş ödememizi yaptık şimdi son maaşlarını da elektrik borcunu ödedikten sonra vereceğiz. Belediye Başkanlarımızda ay sonuna kadar ödemeye yapacaklarına söz verdiler. Biz bir daha böyle sorunların yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi