Ard arda açılan önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde bölüm ve programlarıyla hızla büyüyen BEÜ, iki yeni bölüm daha kazandı. 24 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete&[#]8217;de yayımlanan 2013/5076 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan BEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, bünyesine Temel İngilizce (Hazırlık) ve Modern Diller Bölümlerini kattı. BEÜ Rektörlüğü&[#]8217;nün konuyla ilgili önerisini değerlendiren Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, söz konusu teklifi yerinde bularak bu iki bölümün açıldığını duyurdu.

İncirharmanı Kampüsü&[#]8217;nde kurulu bulunan (BEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu&[#]8217;nda zorunlu hazırlık sınıfları yer alıyor ve bölümlerin yabancı dil (İngilizce) eğitimi bu kampüste yapılıyor. Yabancı Diller Yüksekokulunda, öğrencilerin üniversite öğrenimleri boyunca yabancı dilde alacakları dersleri takip edebilmelerini sağlamak için kapsamlı bir dil eğitim programı uygulanıyor.

Günümüzde, dil eğitiminin her geçen gün önem kazandığını hatırlatan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, konuyla ilgili şöyle konuştu:

&[#]8220;ÜNİVERSİTEMİZDE YABANCI DİL EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ&[#]8221;

&[#]8220;Bilim ve teknolojide bilgi üretiminin artması nedeniyle, İngilizce öğrenmek; bireylerin ufuklarını genişletecek, uluslararası ilişkiler kurmalarını sağlayacak, bilgi hazinelerinin zenginleştirmelerini olanaklı kılacak, güncel gelişmeleri yakından takip edebilmelerini ve kendi alanlarına bireysel katkı sunabilmelerini sağlayacaktır. Bu gelişmelere paralel olarak, modern dünyaya uyumlu bireylerin yetiştirilmesi amacıyla, üniversitemizde yabancı dil eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda, üniversitemiz bölüm ve programlarına geçmeden önce, öğrencilerimizin yabancı dil eğitimlerini alarak daha nitelikli bir insan gücünün yetiştirilmesi için, Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Temel İngilizce (Hazırlık) ve Modern Diller olmak üzere, iki ayrı bölüm kurulmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu sevindirici gelişmenin üniversitemizin tüm mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum.&[#]8221;

BEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu&[#]8217;nun çok kısa sürede pek çok başarılı çalışmaya imza attığını da vurgulayan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

&[#]8220;Yüksekokulumuz bünyesinde, tüm öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize destek olmak amacıyla kurduğumuz Makale Hazırlama Destek Ofisi ile Konuşma ve Aktivite Kulübü kısa süre içinde etkin olarak hizmet vermeye başladı. İşte, Zonguldak&[#]8217;ta ve üniversitemizde eğitim gören öğrenci sayısında yaşanan ciddi artışın temelinde de, bu ve benzeri pek çok yenilik, yatırım ve girişim yer alıyor. Yabancı Diller Yüksekokulu&[#]8217;nun yeni kurulan bölümlerinin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.&[#]8221;

BEÜ&[#]8217;NÜN YENİ KURULAN BÖLÜMLERİ&[#]8230;

Temel İngilizce (Hazırlık) Bölümü&[#]8217;nün genel amacını; üniversite öğrencilerinin bölümlerinde çeşitli yabancı kaynaklara ulaşıp, bunları verimli bir biçimde kullanabilmelerini, bilgi alış verişi yapabilmelerini ve İngilizceyi gelecekteki iş yaşamlarında etkin bir biçimde kullanabilmeleri için gerekli olan sözlü ve yazılı iletişim becerilerini kazandırıp öğrencilerin akademik gelişimlerine katkıda bulunmak oluşturuyor. Temel İngilizce Bölümü; bu amaçları gerçekleştirirken, öğrencilerin bilgili, kültürlü, ahlaki değerleri olan, yapıcı, özgün, yeniliklere açık biçimde yetişmelerini sağlayacak dünya standartlarında bir İngilizce eğitimi hedefliyor. Bu eğitim içinde; dilin temel yapılarını öğrenme, okuduğunu anlayabilme, hedef dilde iletişim kurabilme, dinlediğini kavrayabilme ve yabancı dilde yazılı iletişim becerilerini kazandırma yer alıyor.

Modern Diller Bölümü ise, hazırlık eğitimi olan veya olmayan üniversitenin tüm bölümlerindeki Ortak Zorunlu Yabancı Dil YDL 1-2-3-4 kodlu derslerde öğrencilere akademik ve ileride girecekleri mesleki ortamlarda ihtiyaç duyacakları yabancı dil yetilerini kazandıran ve geliştiren bir bölüm. Bölüm, öğrencilerin hazırlık eğitiminde edindikleri bilgi ve becerileri daha ileri düzeylere taşıyacak nitelikte. Ayrıca öğrencilere akademik ve profesyonel yaşamlarında gereksinim duyabilecekleri dil becerileri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini tümleşik olarak ortak müfredat dâhilinde kazandırmayı hedefliyor. Aynı müfredat dâhilinde eğitim gören farklı bölüm öğrencilerinin geçerlilik ve güvenilirliği olan ortak bir sınavla ölçülmesini sağlamak da, bu bölümün görevleri arasında. Bu bölüm sayesinde farklı dillerde ve düzeylerde seçmeli dersler açılabilecek ve var olanlar da (İtalyanca, Arapça) tek çatı altında toplanabilecek.
Editör: Pusula Gazetesi