Et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller, fındık, fıstık, ceviz grubunun insan vücuduna protein, B grubu vitaminleri, demir ve çinko gibi minareller sağladığını anlatan Kayınova, &[#]8220;B grubu vitaminleri sinir ve sindirim sistemimiz ile deri sağlımız için çok önemlidir. Bazıları kan yapımında da yardımcı olurlar. Demir kan yapıcı bir mineraldir. Çinko ise vücudumuzu mikroplara karşı korur, büyümemiz ve gelişmemiz için çok gereklidir. Et, tavuk, balık, yumurta ve kuru baklagiller grubundan günlük alınması gereken miktar iki porsiyondur&[#]8221; diye sözlerine devam etti.
Her gün yenmesi geren 4 grup besinin dışında kalan besinlerin ara sıra yenilebilecek besinler olduğunu anlatan Derya Kayınova, bu besinlerin şekerli ve yağlı besinler olduğunu kaydetti. Pastalar, tatlılar, dondurmalar, kekler ve benzeri besinlerin çok fazla tüketilmemesi gerektiğini dile getiren Kayınova, &[#]8220;Bu besinler çok tüketildiğinde şişmanlık oluşur ve şişman kişilerde kalp, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklar çok görülmektedir. Ayrıca şekerli besinler diş çürüklerine neden olurlar&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi