Zonguldak´ın Alaplı İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti´li Nevzat Çimenoğlu, Osmanlı dönemine ait mezar taşlarının bulunduğu ilçeye bağlı Büyüktekke Köyü´nde tarih araştırması yapılıp köyün koruma altına alınması gerektiğini söyledi.

Edebiyat öğretmeni Recep Çetin, Büyüktekke Köyü´nde yaptığı araştırmalarda, üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan onlarca mezar taşı saptadı. Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Ak Parti´li Yaşar Sever, edebiyat öğretmeni Recep Çetin ile birlikte köyü ziyaret ederek mezar taşlarını inceledi. Çetin, bazıları köy halkı tarafından evlerinin önüne dikilen mezar taşları hakkında belediye başkanlarına bilgi verdi. Başkanlar Çimenoğlu ve Sever ile beraberinde bulunanlar, Hz. Peygamber´in (S.A.V.) soyundan Es-Seyyid Osman ağa Yazıcızade´ye ait olduğu iddia edilen mezar taşının başında da dua etti.

Öğretmen Recep Çetin, mezar taşlarını tek tek fotoğraflayıp üzerindeki yazıları okuttuğunu ve Hz. Peygamber´in (S.A.V.) soyundan bir kişiye ait olan mezar taşını tespit ettiğini söyledi. Çetin, bu taşın miladi takvime göre 1830´lu yıllara ait olduğunu belirtti.

Başkan Çimenoğlu, tarih kokan köyde gerekli araştırmalar yapılıp, bu bölgenin açığa çıkarılması ve koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Başkan Çimenoğlu,Alaplı, Osmanlı ve Türk tarihi açısından önemli yerleşim yerlerinden birisi. Buradaki köylerin adından belli. Burası Büyüktekke Köyü. Hemen altında Osmanlı Köyü var. Yanında Okçular Köyü. Köylerin adı buraya ilk yerleşen Osmanlı okçuları, Osmanlılar tarafından konulmuş. Bunlar hep tarih kokuyor. Bu bölgenin açığa çıkarılması ve korunması gerektiğini, dünyaya ilan edilmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum dedi.

Editör: Pusula Gazetesi