Gizli oylama sonucunda Belediye başkanları Özcan Ulupınar, Mithat Gülşen, Aydın Güngör, Hasan Fahri Yıldım ile Belediye Meclis Üyesi Salih Erbay,Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğine seçildi.
Zonguldak Belediye Toplantı Salonu&[#]8217;nda toplanan belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, hazırlanan önergelerle önce divan kurulunu oluşturdu. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nun seçildiği divan tarafından Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğine aday belediye başkanlarının isimleri belirlendi. Adaylar, Devrek İlçesi Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gelik Beldesi Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım ve Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın konuşmasının ardından kapalı zarf usulü gizli oylama yapıldı.
Yapılan oylamada 143 oy alan Ulupınar , 141 oy alan Gülşen, 143 oy alan Aydın Güngör ve 137 oy alan Yıldırım, Türkiye Belediyeler Birliği&[#]8217;ne üye seçilirken, 60 oyda kalan Posbıyık seçilememenin üzüntüsünü yaşadı. Daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği&[#]8217;ne seçilecek tek Belediye Meclis Üyesi seçimi için tek aday olan Salih Erbay, 141 oy aldı. Son olarak Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü 33, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek 28, ile Zonguldak Belediye Meclisi Üyesi Sabri Tığ 33 oyla yedek üye olarak seçildi.
Toplantı, hazırlanan tutanağın ardından son buldu.
Editör: Pusula Gazetesi