CHP İl Başkanı Osman Yayla ve Partililere nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Posbıyık, Ereğli Belediyesi&8217;nin sorunları ile ilgili bilgiler verdi. Ereğli Belediye´sinin sorunlarının çok olduğunu belirten Halil Posbıyık, ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını söyledi. Başkan Posbıyık ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Seçime iki gün kala ihaleleri yapmışlar. Bu ihalelerde 6 aylık oluyor. Biz 22 ay önce belediyeyi 530 kişi ile bırakmıştık, 678 kişi olarak elimize aldık. Kiralık 28 araba var ve bizim arabalar da garajda yatıyorlar. 28 tane araç amcaoğlu, teyze oğlu olarak hizmet ediyorlar. 9´cu aya kadar da bir şey yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı. Ereğli´ye siyaset akademisi için öğretmenler gelmiş ve onların kaldıkları yer, yedikleri yemeklerin faturaları Ereğli Belediyesine kesilmiş. Sanki Ereğli Belediyesi Ak Parti İlçe Başkanlığı. Lunapark açıldı ama lunaparkın belediyeye bir kuruş ödemesi falan yok. Bir de belediye 15 milyar lira onun kirasını ödemiş. Suyu elektriği bedava. Ereğli gibi çağdaş bir kentte bunlar olursa İç Anadolu, Doğu Anadolu da ne oluyor ben çok merak ediyorum. Önlem ne? Bir önlem alamıyorsun. Biz elimizden geldiğince çalışmalara devam ediyoruz."


Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren CHP İl Başkanı Osman Yayla, çalışmalarında başarılar dileyerek; "Biz bir aileyiz ve burası da bir baba ocağıdır. Ziyaretinizden dolayı çok mutlu olduk ve teşekkür ediyoruz. Zannediyorum Ereğli´de sorunlar bir hayli büyük. Bilhassa bu son zamanlarda Erdemir işçilerinin sorunu gündemde. İşsizlik almış başını gitmiş. Gerçekten Ereğli´miz kaynıyor. Sizlerin Ereğli´deki bu sorunların üstesinden geleceğinize inanıyoruz. İnşallah hayırlısı olur" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi