Cumhuriyet Savcılığı olaylarla ilgili hiçbir alakamın olmadığına karar vererek mahkeme-ye bile gönderme gereği duymadan serbest bırakmıştır" dedi.


Zonguldak´ta ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınarak çıkarıldığı savcılıkça serbest bırakılan Balcı Şirketler Grubu Genel Müdürü Turgut Günaydın, olayla ilgili şahsı ve şirket Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı hakkında bazı yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


Günaydın, yazılı açıklamasında, hiçbir delil ve sağlıklı bilgiden yoksun yapılan haberlerle şahsının suçlu, Balcı´nın da ´arandığı ancak bulunamadığının´ iddia edildiğini belirtti.


Balcı´nın olayla her hangi ilgisinin bulunmadığını ve aranmadığını savunan Günaydın, şunları kaydetti:


´´Kaldı ki bu haberlerin yayımlandığı günlerde de kendisi Ereğli´deydi. Yine iddia edildiği gibi şirketimizde arama yapılmamış ve hiçbir evrak veya dosyaya da el konulmamıştır. Operasyon kapsamında bazı iddialarla ilgili ifadem alınmıştır. Cumhuriyet Savcılığı olaylarla ilgili hiçbir alakamın olmadığına karar vererek mahkemeye bile gönderme gereği duymadan serbest bırakmıştır. Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi tutuksuz yargılanacağım da tamamen yalandır. Yazılan haberler tamamen art niyetli olup, şirketimiz ve yönetim kurulu başkanımızı yıpratmak amacıyla yayımlanmıştır. Basın meslek ilkelerine aykırı yapılan bu haberleri yayınlayan kuruluşlar konusunda yasal hakkımı kullanacağımın bilinmesini isterim.´´


Geçen hafta, Zonguldak´ta ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında iş adamı ve kurum yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişiden 3´ü savcılık tarafından, 8 kişi de sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi